Αθλητισμός|18.06.2020 19:42

Super League: Ομόφωνη απόφαση για θεατές στις κερκίδες - Πέρασαν οι προτάσεις του ΠΑΟΚ

Newsroom

Το θέμα επιστροφής των φιλάθλων στις κερκίδες την τρέχουσα σεζόν συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στα μέλη της Super League. με τις ομάδες να αποφασίζουν ομόφωνα να καταθέσουν αίτημα στην πολιτεία. Ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ομάδα η οποία, δια στόματος Μάκη Γκαγκάτση, έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν σημεία - κλειδιά στον δρόμο για την επιστροφή των φιλάθλων, και δυο εξ' αυτών έγιναν δεκτές από το σύνολο των ομάδων. Αυτό αφορούσε την απουσία φιλάθλων στους αντίστοιχους αγώνες που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και του πλαφόν παρουσίας φιλάθλων λόγω διαφοράς χωρητικότητας των γηπέδων.

Οι προτάσεις του ΠΑΟΚ ήταν όλες προς την κατεύθυνση της ισονομίας, την οποία επικαλούνται όλες οι ομάδες όταν θέτουν διάφορα θέματα, όμως πρόσφατα έγινε με το αίτημα Ολυμπιακού και Άρη για την παρουσία ξένων διαιτητών στους δεύτερους ημιτελικούς του κυπέλλου, όπως είχε συμβεί και στα πρώτα παιχνίδια που είχαν γίνει στις αρχές Μαρτίου. Ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε πως εφόσον γίνουν παιχνίδια με κόσμο, αυτά να μην αφορούν τα αντίστοιχα παιχνίδια του πρώτου γύρου των πλέι οφ που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. Η δεύτερη υποσημείωση του κ. Γκαγκάτση αφορούσε το θέμα που δημιουργείται με τις ομάδες που έχουν μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας, προτείνοντας να υπάρχει δικλείδες καθώς υπάρχουν διαφορές στις χωρητικότητες των γηπέδων αλλά και στα εισιτήρια διαρκείας.

Οι δυο αυτές προτάσεις έγιναν δεκτές, κάτι που σημαίνει πως εφόσον η πολιτεία δώσει το ΟΚ για την επιστροφή των φιλάθλων, τα παιχνίδια των δυο πρώτων αγωνιστικών θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών εκτός και αν οι ομάδες που αγωνίζονται μεταξύ τους αποφασίσουν από κοινού το αντίθετο. Το δεύτερο θέμα που αφορά το ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα, έχει να κάνει με την παρουσία φιλάθλων στο 20% της χωρητικότητας του γηπέδου, με την υποσημείωση πως θα υπάρχει πλαφόν 8.000 φιλάθλων λόγω διαφοράς χωρητικότητας των γηπέδων. .

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ένα ακόμα θέμα που έθεσε ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν αυτή της ανάληψης ευθύνης στο ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος από τους θεατές, ρωτώντας το ποιος θα έχει την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση. Όταν ο Μ. Γκαγκάτσης έκανε λόγο για ομάδες που δείχνουν να είναι αδιάφορες στη συζήτηση, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού κ. Αγραφιώτης σημείωσε πως αυτό που γίνεται δεν είναι άλλο από το να ασχολείται η λίγκα με τις προτάσεις του ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο για υποκρισία. Ο Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε πως «υποκρισία είναι να αποστέλλετε e-mail στις 12.30 ζητώντας έκτακτο δ.σ. 24 ώρες πριν από το προγραμματισμένο».

Μάκης ΓκαγκάτσηςSuperLeagueΠΑΟΚποδόσφαιροφίλαθλοι