Αθλητισμός|19.06.2020 10:58

NBA: Εγκλεισμός στην Disney με ψάρεμα, yoga και... διαλογισμό για τους παίκτες!

Θοδωρής Φελάνης

Συναυλίες, προβολή ταινιών, πρόσβαση σε γήπεδα τένις, γκολφ και μπόουλινγκ, μέχρι ψάρεμα, yoga αλλά και… διαλογισμό θα μπορούν να κάνουν κατά το διάστημα του εγκλεισμού τους στο Ορλάντο και το Wide World of Sports Complex της Disney World οι παίκτες του ΝΒΑ.

Οι ομάδες ενημερώθηκαν από τη διοργανώτρια αρχή για μια σειρά από προνόμια, παροχές αλλά και υποχρεώσεις που θα έχουν από τη στιγμή που θα καταφθάσουν στο Ορλάντο. Για την ψυχαγωγία των παικτών θα παρέχεται από τα ξενοδοχεία σε καθημερινή βάση προβολή ταινιών, βραδιές μουσικής με DJs, ενώ ανοικτή θα είναι η πρόσβαση και σε διάφορες άλλες ψυχαγωγικές ασχολίες, όπως video games, πινγκ πονγκ, ψάρεμα, μπόουλινγκ, τένις, κωπηλασία και γκολφ.  Επίσης θα υπάρχουν δάσκαλοι γιόγκα, υπηρεσίες ψυχικής υγείας αλλά και διαλογισμού σε όσους το έχουν ανάγκη.

Οι ομάδες δικαιούνται τρία γεύματα την ημέρα κι ένα τέταρτο όταν θα έχουν αγώνα. Θα λειτουργούν κανονικά και εστιατόρια εκτός των ξενοδοχείων, τα οποία οι παίκτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν με δική τους χρέωση. Στη μικρή αυτή πολιτεία που θα δημιουργηθεί, υπάρχουν κουρεία αλλά και υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ τα οποία θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού.

Το πρωτόκολλο υγείας 113 σελίδων που παρέλαβαν οι ομάδες από το ΝΒΑ αναφέρει πως οι παίκτες μετά την έλευση τους στην Disney Word θα μπουν σε καραντίνα στο δωμάτιο τους για 36 ώρες, ενώ σε καθημερινή βάση θα υποβάλλονται σε τεστ για covid-19. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών οι αθλητές θα πρέπει, όταν κυκλοφορούν εκτός του δωματίου τους, να φορούν μάσκα. Αυτό το μέτρο δεν ισχύει για τους αγώνες και την παρουσία τους στο γήπεδο.

Οι παίκτες στον ελεύθερο χρόνο τους θα φορούν μια συσκευή που θα μετράει την απόσταση από άλλα άτομα. Μόλις πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των έξι μέτρων ένας συναγερμός θα ηχεί για πέντε δευτερόλεπτα! Επίσης θα έχουν την δυνατότητα να φορούν δαχτυλίδι που μετρά τη θερμοκρασία του σώματος όπως και τα επίπεδα οξυγόνου. Κοντά στην Disney Word θα λειτουργεί κλινική με μηχανήματα ακτινογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας.

Ένα θέμα που απασχολεί το ΝΒΑ είναι το κλίμα που δημιούργησε στην κοινωνία η δολοφονία του George Floyd. Το ΝΒΑ δείχνει να αφουγκράζεται τον εκνευρισμό και την οργή των αφροαμερικανών παικτών που αισθάνονται την ανάγκη να εκφραστούν δημόσια για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Ενωση Παικτών για να αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς το NBA, οι ομάδες και οι παίκτες του μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα αυτά τα σημαντικά ζητήματα. Ένας κεντρικός στόχος της επανεκκίνησης της σεζόν μας θα είναι η χρησιμοποίηση της πλατφόρμας του ΝΒΑ, ώστε να αναδείξουμε ζητήματα κοινωνικής αδικίας, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης του ρατσισμού, της επέκτασης των εκπαιδευτικών και οικονομικών ευκαιριών σε ολόκληρη τη μαύρη κοινότητα, την ουσιαστική μεταρρύθμιση της αστυνομίας και της ποινικής δικαιοσύνης» ανέφερε το ΝΒΑ απευθυνόμενο προς τις ομάδες. Θυμίζουμε πως οι σύλλογοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην Φλόριντα από τις 6 Ιουλίου, ενώ οι αγώνες θα ξεκινήσουν 30/7.

T
T
T

ΦλόρινταDisneylandΟρλάντοNBA