Αθλητισμός|19.06.2020 21:28

ΕΠΟ: Οριστική απόφαση για παρουσία κόσμου όταν το επιτρέψει η Πολιτεία

Newsroom

Η πλευρά του Ολυμπιακού και του Αρη σήκωσαν αρκετή σκόνη για το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν ανοίγει τα γήπεδα για τις ρεβάνς των ημιτελικών Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αντιστοίχως, σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Κλ. Βικελίδης». Ωστόσο, είναι προφανές ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να στείλει τον κόσμο στα γήπεδα δεδομένου ότι η απόφαση αυτή δεν θα ληφθεί από την Ομοσπονδία αλλά από την Κυβέρνηση και δη από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Αυτή την απάντηση άλλωστε έδωσε το απόγευμα και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προς το αίτημα της Super League για ανοιχτά γήπεδα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «δύσκολο εγχείρημα».

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία διευκρίνισε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν ελήφθη καμία απόφαση σχετικά με την παρουσία κόσμου στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα όπως ελέχθη χαρακτηριστικά «η ΕΠΟ θα λάβει οριστική απόφαση όταν ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας».

Μάλιστα, αυτές οι αποφάσεις από την Πολιτεία είναι πασιφανές πως δεν πρόκειται να παρθούν σε καμία περίπτωση πριν από τη Δευτέρα (μόλις δύο ημέρες πριν από τη σέντρα των ρεβάνς την Τετάρτη 24 Ιουνίου), καθώς ακόμη και στην περίπτωση της Super League που ήδη έχει καταθέσει αίτημα για άνοιγμα των γηπέδων, εκκρεμεί η συνάντηση της Λίγκας με τον υπουργό και εν συνεχεία η απόφαση των ειδικών επιστημόνων...

ΕΠΟ