ΑΕΚ: Στη «μηχανή» της ΑΕΚ ο Νιγηριανός Μπράιτ Ενομπακάρε
NewsroomΜια ακόμη εναλλακτική λύση για την επιθετική της γραμμή εξασφάλισε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» ανακοίνωσε την απόκτηση του Νιγηριανού Μπράιτ Ενομπακάρε, με συμβόλαιο τριετίας (ως το 2023). Ο 22χρονος επιθετικός φέτος (2019-20) αγωνίσθηκε ως δανεικός από τη Γουλβς στη Γουίγκαν ενώ στην ΑΕΚ υπέγραψε ως ελεύθερος καθώς προηγουμένως είχε αποδεσμευτεί οριστικά από τη Γουλβς.
Ο Ενομπακάρε υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2015. Σε τρία χρόνια μέτρησε 49 συμμετοχές (3 γκολ, 1 ασίστ) με την Γουλβς. Είναι διεθνής(με 2 συμμετοχές) στην εθνική ομάδα U23 της Νιγηρίας.
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:«Ο Μπράιτ Ενομπακάρε γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1998, στην πόλη Μπενίν της Νιγηρίας. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στην Αγγλία και ένα χρόνο αργότερα (2014) εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γουλβς, πραγματοποιώντας 27 συμμετοχές (9 γκολ, 4 ασίστ) με την ομάδα U23 του αγγλικού συλλόγου.
Στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε ως δανεικός στη σκωτσέζικη Κιλμάρνοκ (6 συμμετοχές) και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Κόβεντρι (18 συμμετοχές, 6 γκολ, 3 ασιστ). Από το περασμένο καλοκαίρι έως τον Ιανουάριο αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Γουίγκαν».
- Ποια μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση και τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις
- Έρχονται απεργίες διαρκείας στα ταξί - Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό
- Η «απειλητική» δήλωση του Ταλ Ντίλιαν που δυσκολεύει την κυβέρνηση, η επίθεση των Ουκρανών σε ελληνικό πλοίο και το κόμμα Τσίπρα που έχει ήδη προβλήματα
- Ο Τραμπ προβλέπει «πολύ κακό μέλλον» για το ΝΑΤΟ αν τα μέλη δεν βοηθήσουν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ