ΑΕΚ: Στη «μηχανή» της ΑΕΚ ο Νιγηριανός Μπράιτ Ενομπακάρε
NewsroomΜια ακόμη εναλλακτική λύση για την επιθετική της γραμμή εξασφάλισε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» ανακοίνωσε την απόκτηση του Νιγηριανού Μπράιτ Ενομπακάρε, με συμβόλαιο τριετίας (ως το 2023). Ο 22χρονος επιθετικός φέτος (2019-20) αγωνίσθηκε ως δανεικός από τη Γουλβς στη Γουίγκαν ενώ στην ΑΕΚ υπέγραψε ως ελεύθερος καθώς προηγουμένως είχε αποδεσμευτεί οριστικά από τη Γουλβς.
Ο Ενομπακάρε υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2015. Σε τρία χρόνια μέτρησε 49 συμμετοχές (3 γκολ, 1 ασίστ) με την Γουλβς. Είναι διεθνής(με 2 συμμετοχές) στην εθνική ομάδα U23 της Νιγηρίας.
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:«Ο Μπράιτ Ενομπακάρε γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1998, στην πόλη Μπενίν της Νιγηρίας. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στην Αγγλία και ένα χρόνο αργότερα (2014) εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γουλβς, πραγματοποιώντας 27 συμμετοχές (9 γκολ, 4 ασίστ) με την ομάδα U23 του αγγλικού συλλόγου.
Στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε ως δανεικός στη σκωτσέζικη Κιλμάρνοκ (6 συμμετοχές) και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Κόβεντρι (18 συμμετοχές, 6 γκολ, 3 ασιστ). Από το περασμένο καλοκαίρι έως τον Ιανουάριο αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Γουίγκαν».
- Βίντεο ντοκουμέντο με το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή: Η στιγμή της φονικής σύγκρουσης
- Ομαδικός βιασμός 17χρονης στα Χανιά: «Έγινε με τη θέλησή της, θέλει να βγάλει χρήμα» - Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στη Μόσχα για επείγουσα χειρουργική επέμβαση» λέει η Daily Mail
- Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για το «One Battle After Another» και αιχμηρά σχόλια από τον Conan O’Brien