Αθλητισμός|18.12.2018 22:18

ΠΑΟ: Η νίκη… πρωτιάς που θα απομακρύνει τους «μεγάλους»

Κώστας Γουλής

Με το παιχνίδι ΟΦ Ιεράπετρας-Παναιτωλικός να μένει στο 0-0 το μεσημέρι της Τρίτης (18 Δεκεμβρίου), ο Παναθηναϊκός έχει ήδη «σφραγίσει» την παρουσία του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, μαζί με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό. Οι δυο τους έχουν από 4 βαθμούς, η Ιεράπετρα και ο Παναιτωλικός έμειναν στους 2 και η διαδικασία ως προς τα δύο «εισιτήρια» της επόμενης φάσης έχει πλέον τελειώσει. Υπάρχει όμως, ακόμη ένα (πολύ) βασικό ζητούμενο για τους «πράσινους» εν όψει της αυριανής (Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου) εκτός έδρας αναμέτρησης με τους Χανιώτες (3.30 μ.μ., Cosmotesport 5), στο τελευταίο παιχνίδι του γκρουπ.

Η πρωτιά στον 3ο όμιλο, την οποία ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει μόνο αν νικήσει στα Περιβόλια, διότι ακόμη και με ισοπαλία, ο ΑΟΧ/Κισσαμικός θα κόψει πρώτος το νήμα στον όμιλο -αν και θα είναι ισόβαθμος με το «τριφύλλι»- λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων. Απόρροια της «γκέλας» του «τριφυλλιού» με την Ιεράπετρα στο ΟΑΚΑ. Κάτι που βεβαίως δεν θα ήθελαν στον Παναθηναϊκό, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση (2η θέση) θα έκαναν πολύ πιο δύσκολη τη ζωή τους στην κλήρωση, έχοντας ως υποψήφιους αντιπάλους στους «16» τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Μπαίνοντας νωρίς-νωρίς μέσα στο 2019, σε διαδικασία… ντέρμπι, σ’ έναν απ’ τους δύο βασικούς στόχους της σεζόν.

Δεν είναι τυχαίο πως και ο Γιώργος Δώνης τα τελευταία 24ωρα υπογράμμιζε προς όλους τους τόνους πως η προσοχή όλων πρέπει να είναι μόνο στον ΑΟΧ/Κισσαμικό, για να τελειώνει με το θέμα της πρωτιάς. Κι ακριβώς πάνω σ’ αυτή τη λογική ήταν και η 19μελής αποστολή που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, για το ταξίδι στα Χανιά, συμπεριλαμβάνοντας μέσα αρκετούς απ’ τους λεγόμενους «βασικούς» της ομάδας του, αλλά και παίκτες με ενεργή παρουσία στα ματς του πρωταθλήματος, ετοιμάζοντας ένα σχήμα, με πολύ μικρότερο ροτέισον σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια Κυπέλλου με Παναιτωλικό και ΟΦ Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα στην Κρήτη ταξίδεψαν οι Διούδης Ξενόπουλος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Παντελάκης, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Στάικος, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Κουντουριώτης, Βέργος, Αποστολάκης, Καμπετσής, Η. Ηλιάδης, με τον Δώνη να δίνει «ανάσες» μόνο στον (προερχόμενο από τραυματισμό) Γιόχανσον, προκειμένου να μην τον επιβαρύνει με τρία σερί ματς σε μία εβδομάδα.

«Τελείωσε» τον Σωπήλη

Παρελθόν θα αποτελέσει απ’ την Παρασκευή απ’ το διοικητικό σχηματισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Στράτος Σωπήλης. Ο μέχρι πρότινος α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «τριφυλλιού» θα αποχωρήσει απ’ το Δ.Σ. (ακόμη κι από απλό μέλος) στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιοργάνωσης των «πράσινων». Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα πάρει ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ θα υπάρξει η τοποθέτηση ενός νέου προσώπου ως απλό μέλος του Δ.Σ., για να ξαναγίνει η σύνθεσή του 7μελής.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ παραμένουν οι Γιάννης Αλαφούζος, Χρήστος Πλιάτσικας, Παντελής Αναστασόπουλος, Γιάννης Παναγιωτίδης και ο Παναγιώτης Μπόμης εκ μέρους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

ΠΑΟ