Αθλητισμός|22.06.2020 01:30

Το ντέρμπι τελείωσε με τη... σέντρα! Θριαμβευτής ο Ολυμπιακός με 3-0

Newsroom

Προτού καλά-καλά αρχίσει, το ντέρμπι των «αιωνίων» τελείωσε! Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 μόλις στο 21'. Το σενάριο έμοιαζε ονειρεμένο για τους «ερυθρόλευκους» αλλά και εφιαλτικό για τους «πράσινους». Δεδομένου όμως ότι έπεται η καθοριστική ρεβάνς για το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη (24/6), οι παίκτες του Ολυμπιακού προτίμησαν να κάνουν διαχείριση και... συντήρηση δυνάμεων προκειμένου να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι στο κρίσιμο ημιτελικό με τον Δικέφαλο. Κάπως έτσι ο ρυθμός έπεσε και το τελικό 3-0 απλώς επισφράγισε την ανωτερότητα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς που διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, απ' το οποίο πλέον απέχει μόλις μια νίκη για να το κατακτήσει και μαθηματικά.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν ιδανικό καθώς μόλις στο 5' ο Γκιγιέρμε άνοιξε το σκορ με θαυμάσιο σουτ από το ύψος της περιοχής. Η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Διούδη, ο οποίος στο 21' δεν βρήκε απάντηση ούτε και στο εξαιρετικό τελείωμα του Ελ Αραμπί. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, δέχθηκε την μπάλα από τον Ελαμπντελαουί και με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 2-0, εξασφαλίζοντας νωρίς-νωρίς στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.

Ενδεχομένως πάντως, η ιστορία του αγώνα να ήταν διαφορετική αν στο 18' ο Μπα δεν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος είδε τον Σα εκτός θέσης και σημάδεψε σωστά προς το τέρμα. Δεν υπολόγιζε όμως στην άμεση και έξυπνη αντίδραση του αμυντικού των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία στο φινάλε του ημιχρόνου να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του, αλλά ο Ελ Αραμπί και ο Λοβέρα δεν ήταν εύστοχοι στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 2-0.

Το β' ημίχρονο ήταν μέτριο ποδοσφαιρικά καθώς ο μεν Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, ο δε Παναθηναϊκός προσπαθούσε μάταια να βρει τον τρόπο για να απειλήσει. Το έκανε στο φινάλε με τον Καμπετσή που λίγο έλειψε να μειώσει. Κι ένα λεπτό αργότερα ο Καφού με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που φέρνει τους Πειραιώτες ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον τίτλο έπειτα από μια τριετία.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί (73' Γκασπάρ), Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (61' Καφού), Καμαρά (85' Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα (73' Μασούρας), Ελ Αραμπί (61' Χασάν).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (80' Ζαγαρίτης), Δώνης, Ζαχίντ (46' Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Αγιούμπ (71' Μπουζούκης), Ανουάρ (86' Καμπετσής), Μακέντα.

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςSuperLeagueποδόσφαιρο