Αθλητισμός|22.06.2020 01:23

Νωχελική η Λίβερπουλ αλλά πιο κοντά στον τίτλο!

Newsroom

Η επιστροφή της Λίβερπουλ στην Premier League μετά τη διακοπή για τον κορονοϊό δεν ήταν εύκολη. Το αντίθετο, η Εβερτον έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που πάντως έμεινε όρθια στο Γκούντισον Παρκ, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0. Το αποτέλεσμα αυτό πάντως δεν είναι ικανό να στερήσει από τη Λίβερπουλ αυτό το οποίο περιμένει επί τρεις δεκαετίες. Απλώς η στέψη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πάρει παράταση μερικών εβδομάδων. Αλλωστε η διαφορά των 23 βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι δεν γυρίζει...

Ως προς το ματς, οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 4' ο Ριτσάρλισον δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ωραία ενέργεια. Οι Reds δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και χρειάστηκε να έρθει το 30' για να απειλήσουν με την κεφαλιά του Μάτιπ, ενώ στο 34' στην κόντρα ο Μανέ έστρωσε στον Φιρμίνο αλλά το αριστερό του Βραζιλιάνου πέρασε έξω. Το πρώτο μέρος είχε ένα άσχημο νέο για την Λίβερπουλ καθώς στο 42' ο Μίλνερ αποχώρησε τραυματίας.

Στην επανάληψη ο Ναμπί Κεϊτά στο 52' δεν βρήκε στόχο υπό καλές προϋποθέσεις και στο 59' η κεφαλιά του Φαν Ντάικ δεν ήταν τόσο δύσκολη υπόθεση για τον Πίκφορντ για να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα με τον Κάλβερτ-Λιούιν η Εβερτον. Υστερα από ένα διάστημα στο οποίο οι Reds ήταν μεν μπροστά αλλά δεν έκαναν καθαρή φάση, στο 80' ο Ντέιβις πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στιγμές μετά ο Κάλβερτ-Λιούιν δεν μπόρεσε ξανά να νικήσει τον Αλισον για να μείνει η λευκή ισοπαλία μέχρι το φινάλε.

ΛίβερπουλΕβερτονPremier Leagueποδόσφαιρο