Αθλητισμός|23.06.2020 11:51

Ανησυχία στην UEFA για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Λισαβόνα

Newsroom

Η UEFA έχει ανακοινώσει πως το πρωτοεμφανιζόμενο Final-8 του Champions League μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης στις 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες οι επιτελείς της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας παρακολουθούν με προβληματισμό και ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πορτογαλική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ανακοίνωσε, ειδικότερα για την περιοχή της Λισαβόνας, την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, αλλά και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καφέ και των καταστημάτων. Κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στην UEFA καθώς η Πορτογαλία επελέγη για να φιλοξενήσει το Champions League λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό, στα κεντρικά της UEFA στην Ελβετία επεξεργάζονται ήδη εναλλακτικό πλάνο για την τέλεση του Final-8 σε άλλη χώρα εφόσον δεν υπάρξει ύφεση.

Το Final-8 είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί στα γήπεδα «Ντα Λουζ» και «Ζοζέ Αλβαλάδε». Οι προημιτελικοί θα γίνουν από τις 12 ως τις 15 Αυγούστου (ένα ματς κάθε ημέρα), οι ημιτελικοί στις 18 και 19 Αυγούστου και ο τελικός στις 23 Αυγούστου στην έδρα της Μπενφίκα.

Europa LeagueChampions LeagueUEFAΛισαβόνα