Αθλητισμός|24.06.2020 13:44

Απολογία Τζόκοβιτς για το φιάσκο στο Adria Tour και το ξέσπασμα κρουσμάτων κορονοϊού

Newsroom

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με ανάρτησή του στο Instagram απολογήθηκε για τα διαδοχικά κρούσματα κορονοϊού που έκαναν την εμφάνισή τους μετά το τουρνουά Adria Tour που έγινε σε Βελιγράδι και Ζαντάρ. Αλλωστε τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Γελένα (όχι όμως και τα παιδιά τους) βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά από τεστ που υποβλήθηκαν.

Οι ανησυχίες και οι επικρίσεις για τα ελλιπή μέτρα που τηρήθηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού στα δύο τουρνουά των οποίων εμπνευστής ήταν ο Τζόκοβιτς, επιβεβαιώθηκαν καθώς αρχικά νόσησε ο Βούλγαρος τενίστας Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κι ακολούθησαν ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς, οι Μάρκο Πανίκι (γυμναστής του Τζόκοβιτς), Κρίστιαν Γκρο (προπονητής του Ντιμιτρόφ και Βίκτορ Τροΐτσκι.

Στο μήνυμά του, ο Σέρβος τενίστας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Λυπάμαι βαθύτατα που τα τουρνουά μας προκάλεσαν προβλήματα. Οτιδήποτε έκαναν οι διοργανωτές κι εγώ, το κάναμε με καλή καρδιά και ειλικρινείς προθέσεις. Θεωρήσαμε ότι καλύψαμε το ιατρικό πρωτόκολλο. Κάναμε λάθος κι ήταν πολύ νωρίς».

Και πρόσθεσε: «Αν ήρθατε στο Adria Tour ή βρεθήκατε κοντά σε ανθρώπους που ήρθαν, σας παρακαλώ να κάνετε το τεστ και να εφαρμόσετε την κοινωνική αποστασιοποίηση. Για εσάς στο Βελιγράδι και στη Ζαντάρ, θα μοιραστούμε πόρους υγείας στο κοντινό μέλλον. Τα υπόλοιπα τουρνουά ακυρώθηκαν και θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε όσους προσβλήθηκαν από τον ιό. Εύχομαι να γίνουν όλοι καλά».

T

ΚορονοϊόςΝόβακ ΤζόκοβιτςΤένις