Αθλητισμός|24.06.2020 22:16

Ο «μάγος» Λιβάγια πάγωσε το όνειρο του Αρη και έστειλε την ΑΕΚ τελικό!

Newsroom

Ο Αρης άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης σε τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2010, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης άσος με ένα γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων (!) της κανονικής διάρκειας, κράτησε ζωντανή (2-1) την ΑΕΚ που μέχρι εκείνο το σημείο έχανε με 2-0 και ήταν εκτός θεσμού. Κι αφού της έδωσε φιλί ζωής στέλνοντας το ματς στην παράταση, εκεί φρόντισε με ένα ακόμη τέρμα να σφραγίσει το εισιτήριο της Ενωσης για τον τελικό για πέμπτη σερί σεζόν! Η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ παίκτες (!) λόγω αποβολής του Μάνταλου, του Ολιβέιρα και του Σιμόες, που θα λείψουν από το επερχόμενο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Oι δυο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Ακόμη κι η ΑΕΚ που είχε το προβάδισμα, χάρη στη νίκη με 2-1 του πρώτου αγώνα, δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά κυνήγησε το γκολ χάνοντας μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες με τον Βέρντε στο 20' και το 24'.

Η σημαντικότερη φάση του ημιχρόνου πάντως καταγράφτηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οπότε η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Ολιβέιρα μπροστά από το τέρμα του Αρη, αν και αμαρκάριστος, σούταρε ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.

Στο β' ημίχρονο ο Αρης μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση για να κυνηγήσει το γκολ και με μπροστάρη τον Φετφατζίδη έφτασε στο πολυπόθητο τέρμα. Στο 57' ο «Φέτφα» κινήθηκε γρήγορα με την μπάλα μετά το διώξιμο του Λόπες, έκανε γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Μαντσίνι, λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο, έκανε το 1-0 από κοντά! 

Εκτοτε το παιχνίδι άλλαξε μορφή καθώς η ΑΕΚ πήρε ολοκληρωτικά την κατοχή αλλά δεν βρήκε και τον τρόπο για να απειλήσει μέχρι το 75' οπότε ο Σιμόες έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά «σημάδεψε» το δοκάρι. 

Κι ύστερα ήρθε ένα εκρηκτικό φινάλε: Αρχικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντιγκινί, που είχε περάσει στο παιχνίδι ελάχιστα λεπτά πριν, σούταρε εύστοχα γράφοντας το 2-0 και στέλνοντας τον Αρη με το... ενάμιση πόδι στον τελικό.

Ωστόσο, ο Μάρκο Λιβάγια είχε διαφορετική άποψη. Οχι μόνο διότι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κουέστα γράφοντας το 2-1 αλλά διότι είχε κι άλλο γκολ στην παράταση.

Και στο 102' έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη της Ενωσης, ο Αλμπάνης πάσαρε στον Κροάτη που με ιδανικό πλασέ έγραψε το 2-2 στέλνοντας την ΑΕΚ για πέμπτη σερί σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου, βάζοντας παράλληλα ταφόπλακα στα όνειρα του Αρη για παρουσία σε τελικό μετά το 2010.

Η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ παίκτες λόγω αποβολής των Μάνταλου, Σιμόες και Ολιβέιρα.

Αρης: Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Κόρχουτ, Τόνσο (96' Μαρτίνεθ), Ματίγια, Γκάμα (89' Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78' Μπα), Λάρσον (49' Μαντσίνι), Ιντέγε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (46' Παουλίνιο), Λόπες (65' Χουλτ), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (73' Αραούχο), Μάνταλος, Βέρντε (65' Αλμπάνης), Λιβάγια (110' Σιμάνσκι), Ολιβέιρα.

ΑρηςΚύπελλο ΕλλάδαςΑΕΚποδόσφαιρο