Αθλητισμός|25.06.2020 17:09

Basket League: Μειώνονται οι ομάδες στην Α1-Νέα μορφή παίρνει το πρωτάθλημα

Newsroom

Η εικόνα της Basket League την σεζόν 2020-21 φαίνεται πως θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η οικογένεια Μπούμπουρα ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται πλέον να χρηματοδοτήσει  την παρουσία του Ηφαίστου στην μεγάλη κατηγορία.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση αποχώρησης του Κώστα Ζομπανάκη από το Ρέθυμνο ενώ στον «αέρα» βρίσκεται και η συμμετοχή του Πανιωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομάδες που αυτή την στιγμή πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής και δείχνουν έτοιμες να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα είναι μόλις εννιά! Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως οδηγούμαστε σε ένα πρωτάθλημα που θα περιλαμβάνει(με πολύ αισιόδοξες προβλέψεις) μάξιμουμ 12 ομάδες.

Την ίδια στιγμή, ο ΕΣΑΚΕ εντείνει τις προσπάθειες του για την εύρεση ενός ικανοποιητικού τηλεοπτικού συμβολαίου. Έχουν ξεκινήσει ήδη  επαφές με την ΕΡΤ στις οποίες μετέχουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που προτίθενται να «σπάσουν» το συμβόλαιο τους με την Cosmote η οποία τους πρότεινε μείωση της τάξης του 40%. Στον ΕΣΑΚΕ κρατούν χαμηλούς τόνους, όμως οι συζητήσεις με την ΕΡΤ συνεχίζονται και υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα οι δυο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Τα τελευταία χρόνια το γόητρο και η αξιοπιστία  του πρωταθλήματος έχουν δεχθεί απανωτά χτυπήματα: Στην Basket League βρήκαν δυστυχώς πρόσφορο έδαφος να αναδειχθούν στο προσκήνιο  παράγοντες -αλεξιπτωτιστές που λειτούργησαν τυχιοδιωκτικά.

Μετά από χρόνια  οι ομάδες προσπαθούν να βάλουν αρχές και νέους κανόνες που θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα του προϊόντος ελπίζοντας στην προσέλκυση νέων κεφαλαίων-χορηγών. Ο ΕΣΑΚΕ έκανε μια αρχή όμως προκύπτουν και αρκετές δυσκολίες όπως φαίνεται στην εφαρμογή μιας σειράς αποφάσεων που λήφθηκαν πρόσφατα. Πολλά από αυτά τα ζητήματα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις εκλογές στην ΕΟΚ που πιθανολογείται πως θα διεξαχθούν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Στην διάρκεια του σημερινού(25/6) διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στον ΕΣΑΚΕ αποφασίσθηκε η παράταση ενός μήνα για τις αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα κάτι που σημαίνει πως οι ομάδες έχουν δικαίωμα κατάθεσης των απαραιτήτων εγγράφων μέχρι τις 30/7.

Εξάλλου, αναμένονται κάποιες απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να ισχύσουν ορισμένα από τα νέα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Επίσης αποφασίσθηκε η σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι των ομάδων του Ρεθύμνου και του Ηφαίστου που δεν θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Basket LeagueμπάσκετΕΣΑΚΕ