Αθλητισμός|26.06.2020 12:18

Μπακογιάννης για γήπεδο Παναθηναϊκού: «Απάντηση όχι με λόγια αλλά με πράξεις»

Newsroom

Οι δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχετικά με το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και το πρότζεκτ του Βοτανικού, που συνοδεύτηκαν και με την αποχώρησή του από τα δρώμενα του συλλόγου, θορύβησαν και προβλημάτισαν τους φίλους της ομάδας που βλέπουν και ακούν επί δεκαετίες δηλώσεις, εξαγγελίες, μακέτες όχι όμως και νέο γήπεδο. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, έκανε λόγο για ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αλλά και για έμπρακτες «απαντήσεις» προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τον οποίο είπε ότι σέβεται την προσφορά του ιδίου και της οικογένειάς του στον Παναθηναϊκό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και στις ερωτήσεις που δέχθηκε από ακροατές, το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης και της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων για το «τριφύλλι» βρέθηκε στο επίκεντρο. Μάλιστα επανέλαβε τις εξαγγελίες του για έμπρακτες δεσμεύσεις εντός του καλοκαιριού όταν θα έχει «κλειδώσει» το έργο ως προς το σχέδιο, τη χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα.

«Είναι ένα όνειρο πολλών-πολλών ετών. Θα περίμενε κανείς ο δήμαρχος να βγει και να κάνει μια εξαγγελία. Αυτό είναι η λογική του πυροτεχνήματος. Εγώ, λοιπόν, έχω επιλέξει να πειθαρχήσω. Εμείς όταν βγούμε να μιλήσουμε για το γήπεδο, θα μιλήσουμε έχοντας δέσει τρία πράγματα. Πρώτον, το σχέδιο, δεύτερον τις πηγές χρηματοδότησης και τρίτον το χρονοδιάγραμμα. Θα μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες τι θα γίνει και πότε θα γίνει. Έχουμε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για τις ανακοινώσεις ως το τέλος του καλοκαιριού. Είναι για εμένα μεγάλος ο πειρασμός να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν θα το κάνω» δήλωσε ο Κ. Μπακογιάννης.

Και πρόσθεσε αναφορικά για το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης ότι «είναι ένα έργο που ξεπερνά τον Παναθηναϊκό και σας το λέω εγώ που είμαι και οπαδός του Παναθηναϊκού. Είναι ένα έργο που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την πόλη», ενώ σε μήνυμα φίλου του Παναθηναϊκού, ο οποίος του ζήτησε να δώσει χαρά στους φιλάθλους με ένα νέο γήπεδο, απάντησε: «Λίγο υπομονή. Νομίζω μπορώ να πω στον συγκεκριμένο κύριο ότι θα έχει μια χαρά στο τέλος του καλοκαιριού»...

«Σεβασμός στην προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου»

Επίσης, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν έχει να απαντήσει κάτι στα όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σχολίασε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στην συνολική προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό. Ο μόνος τρόπος να δείξω αυτό τον σεβασμό, όχι μόνο στην οικογένεια Γιαννακόπουλου αλλά και σε όλες τις οικογένειες των ανώνυμων Παναθηναϊκών που έχουν προσφέρει τόσα σε αυτή την ομάδα, είναι έμπρακτος. Οχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Επιτρέψτε μου όταν γίνουν ανακοινώσεις, να είναι τέτοιες που δεν θα επιδέχονται αμφισβήτησης».

δήμος ΑθηναίωνΠαναθηναϊκόςΚώστας Μπακογιάννηςγήπεδο Παναθηναϊκού