Αθλητισμός|27.06.2020 18:27

Λίβερπουλ: «Θα οργανώσουμε παρέλαση νίκης όταν αυτό είναι ασφαλές»

Newsroom

Η επιστροφή της Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League έπειτα από 30 χρόνια σκόρπισε κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις των πιστών οπαδών της. Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκε έξω από το Άνφιλντ με καπνογόνα για να πανηγυρίσει τον τίτλο ξεχνώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ασφάλειας που έχει επιβάλει παγκοσμίως το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αρχές στο Λίβερπουλ είναι άκρως προβληματισμένες με όσα έχουν συμβεί. Στην διάρκεια των πανηγυρισμών σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια ενώ επιβεβαιώθηκαν και 15 συλλήψεις οπαδών. Οι Reds σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο και την αστυνομία εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ζητώντας από τον κόσμο να μην επαναλάβει τέτοια λάθη στο μέλλον.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ο σύλλογος Λίβερπουλ, η αστυνομία του Μερσεϊσάιντ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ και το Spirit of Shankly συνεργάστηκαν για να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους ότι η περιοχή εξακολουθεί να επηρεάζεται δυσανάλογα από την πανδημία COVID-19 και ζητά από τους ανθρώπους να γιορτάσουν με ασφάλεια τη νίκη του τίτλου της Premier League .

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν στο Pier Head την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ορισμένοι επέλεξαν να αγνοήσουν την κοινωνική απομακρυσμένη καθοδήγηση και να διακινδυνεύσουν τη δημόσια ασφάλεια.

Η πόλη μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση δημόσιας υγείας και αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη. Ο πιθανός κίνδυνος μιας δεύτερης αιχμής του COVID-19 εξακολουθεί να υπάρχει και πρέπει να συνεργαστούμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα αναιρέσουμε όλα όσα έχουν επιτευχθεί ως περιοχή κατά τη διάρκεια του lockdown. 

Όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε, όλοι θα συνεργαστούμε για να οργανώσουμε μια παρέλαση νίκης όταν όλοι μπορούν να έρθουν μαζί για να γιορτάσουν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η ασφάλεια της πόλης μας και των ανθρώπων μας εξακολουθεί να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

T

ΛίβερπουλποδόσφαιροPremier League