Αθλητισμός|28.06.2020 23:17

Φερέιρα: «Θα μπορούσαμε να φύγουμε με ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Newsroom

Στο «τρίτο ημίχρονο» την αναμέτρησης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ο Αμπέλ Φερέιρα στάθηκε στις ευκαιρίες που έχασαν οι ποδοσφαιριστές του, σημειώνοντας πως αυτό έχει στοιχίσει σε προηγούμενα παιχνίδια όπως σε αυτά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε ΟΑΚΑ και «Καραϊσκάκης» αντίστοιχα, ενώ ο Μίχαελ Ένινγκ εξήγησε το λόγο που τον οδήγησε να μην πραγματοποιήσει ούτε μια αλλαγή στην αναμέτρηση αν και με βάση τους νέους κανονισμούς είχε δικαίωμα να κάνει μέχρι και πέντε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Περίμενα αυτό που είδα και σήμερα και στο ματς με τον Ολυμπιακό που κάναμε καλό παιχνίδι. Θα μπορούσε να είχε μπει και την Τετάρτη το γκολ του Βαρέλα και να μιλούσαμε για άλλον ημιτελικό. Και στο ματς με τον Παναθηναϊκό παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες. Δεν ήταν έκπληξη η εικόνα μας κόντρα στον Άρη. Ξέρω ποιος είμαι, ποια τακτική ακολουθούμε, τους ποδοσφαιριστές που έχω και το τι μπορούν να δώσουν. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ και να φύγουμε με ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Αρκεί μόνο να κοιτάξεις τη φανέλα που φοράμε, το σήμα που έχει πάνω για να τρέξεις. Όποιος δεν τρέχει, καλό θα ήταν να φύγει.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από την ομάδα στην οποία βρισκόμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πρέπει να ξέρεις τι κάνεις στον αγωνιστικό χώρο και σήμερα οι ποδοσφαιριστές μου το έκαναν. Εδώ και 6 μήνες δεν βλέπω την οικογένεια μου. Ήρθα για να κατακτήσω τίτλους, για να κάνω καλά τη δουλειά μου και εγώ και οι ποδοσφαιριστές. Όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο θα μείνει πίσω, διαφορετικά, θα είναι μαζί μου μέχρι το τέλος.

Είναι μία σεζόν με αναπάντεχα προβλήματα τραυματισμών, την καραντίνα που επηρέασε όλες τις ομάδες. Πρώτη φορά αντιμετωπίζω τέτοια θέματα στην καριέρα μου. Οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν τι αξίζουν και τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο, θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Πρέπει να βάζουμε περισσότερες φορές τη μπάλα στα δίχτυα γιατί το αξίζουμε».

Ο Γερμανός τεχνικός του Άρη, από την πλευρά του τόνισε: «Οι αλλαγές γίνονται για να βελτιώσουν την εικόνα μιας ομάδας. Οι επιλογές που είχαμε στον πάγκο δεν πιστεύω ότι θα το έκαναν αυτό. Ο Ντιγκινί τραυματίστηκε πριν το ματς και για τον Φετφατζίδη υπάρχει το θέμα της μεταγραφής. Άρα οι αλλαγές δε θα μας βοηθούσαν Κάναμε ένα αξιοπρεπές ματς δεδομένων των απουσιών που είχαμε και την ενδεκάδα ανάγκης που παρατάξαμε. Το πρώτο μέρος κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τα γκολ του ΠΑΟΚ, εμείς είχαμε ευκαιρίες και στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, πιέσαμε, αλλά ο ΠΑΟΚ ροκάνισε τον χρόνο».

Αμπέλ ΦερέιραΜίχαελ ΕνινγκΑρηςΠΑΟΚSuperLeague