Αθλητισμός|29.06.2020 15:27

Το νέο μήνυμα του NBA: «Ο ρατσισμός είναι παντού, η σιωπή δεν είναι επιλογή»

Newsroom

Ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ είχε διευκρινίσει από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος πως το ΝΒΑ θα συμμετέχει ενεργά στο πλευρό των παικτών στη «μάχη» κατά του ρατσισμού. Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έκανε το πρώτο βήμα με την δημιουργία ενός βίντεο που δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι του στο You Tube που παρουσιάζει δεκάδες παίκτες να μετέχουν σε διαμαρτυρίες μετά την δολοφονία του George Floyd.

«Ο ρατσισμός είναι παντού. Η αλήθεια είναι ότι η σιωπή δεν είναι επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο.Θα προωθήσουμε την ισότητα, πρόκειται να εργαστούμε για αλλαγή, γιατί η αλήθεια είναι ότι η ζωή των μαύρων έχει σημασία», ανέφερε μεταξύ άλλων το βίντεο. Το κοινό υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του ΝΒΑ αν και δεν έλειψαν κάποια επικριτικά σχόλια. Κάποιοι φίλαθλοι δημοσίευσαν σχόλια σχετικά με την στάση που είχε κρατήσει το πρωτάθλημα και ο Άνταμ Σίλβερ στις διαδηλώσεις πολιτών στο Χονγκ Κονγκ.

Θυμίζουμε πως οι σχέσεις του ΝΒΑ με την Κίνα είχαν περάσει μεγάλη κρίση με αφορμή ένα σχόλιο του GM των Ατλάντα Χοκς Ντάριλ Μόρεϊ, υπέρ των διαδηλωτών. «Είναι υποκριτικό, όλα έχουν να κάνουν με το κέρδος», έγραψε κάποιος κάτω από το βίντεο που δημοσίευσε το ΝΒΑ.

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο Σαμς Καράνια του «Athletic» το ΝΒΑ και Ένωση παικτών συμφώνησαν ώστε να δοθεί άδεια στους παίκτες προκειμένου να αντικαταστήσουν το όνομα στην φανέλα τους με κοινωνικά μηνύματα κατά της αστυνομικής βίας και των ανισοτήτων των κοινοτήτων.

T

μπάσκετGeorge FloydρατσισμόςNBA