Αθλητισμός|29.06.2020 17:47

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: «Οι τελευταίες τροπολογίες έχουν ερυθρόλευκο χρώμα»

Newsroom

Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης του ΤαεΚβοΝτο Αλέξανδρος Νικολαϊδης πριν από λίγες ημέρες σχολιάζοντας την τροπολογία υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με τα κωλύματα παραγόντων (όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ποινικά αδικήματα ή έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για κακουργήματα), έγραψε στο twitter τα εξής: «Ευτυχώς, γιατί αυτό ακριβώς χρειαζόταν ο ελληνικός αθλητισμός: περισσότερους κατάδικους να τον διοικούν. Είμαστε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, όπως είχε πει στη γνωστή κωμωδία ο Ντίνος Ηλιόπουλος».

Με αφορμή αυτή την ανάρτησή του ο γνωστός αθλητής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συνήθως όταν διαβάζεις κάτι σοβαρό, δεν το πιστεύεις την πρώτη φορά. Το ξαναδιαβάζεις για να δεις αν κατάλαβες κάτι λάθος. Εδώ δεν είναι λάθος, είναι αυτό που καταλάβαμε.  Μιλάμε για μια τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στους κατάδικους που είναι πρόεδροι των σωματείων να διοικούν για άλλα 10 χρόνια. Θα περιμένουμε τον Άρειο Πάγο να συνεδριάσει. Δεν θα ήθελα να το φωτογραφήσω. Δεν θα σταθώ στο παράδειγμα που αναφέρατε (σ.σ. Μαρινάκης) αλλά σε όλον τον αθλητισμό».

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο που οι τροπολογίες έχουν πίσω τους ένα χρώμα. Έχουν ερυθρόλευκο χρώμα πίσω όλες αυτές οι τροπολογίες. Και να μην ήταν για αυτούς, τους φωτογραφίζει. Είναι διαφορετικές οι αφορμές που έγιναν οι τροπολογίες. Είναι πολλά εκείνα που τρέχουν στον ελληνικό αθλητισμό.Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα ήθελε ο πρόεδρος του σωματείου να είναι κατάδικος. Να μην το πάρουμε οπαδικά. Είναι ντροπή για τον αθλητισμό».

Για όσα συμβαίνουν στην άρση βαρών είπε: «Εμένα με νοιάζει τα παιδιά που κατεβαίνουν σε αγώνες να τα προσέχουν, να μην τα πετάνε σε μια γωνία όταν τραυματίζονται και να προωθούν τον αθλητισμό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην άρση βαρών αλλά θα ήθελα οι άνθρωποι που θα πάρουν μέρος στις εκλογές να έχουν τα μυαλά στο κεφάλι και το άθλημα πάνω από όλα».

T

Λευτέρης ΑυγενάκηςΑλέξανδρος Νικολαΐδηςτροπολογία