Αθλητισμός|30.06.2020 00:05

Η Ελλάδα γίνεται η μοναδική χώρα που παίζει βόλεϊ μετά την πανδημία! Απών Σέρβος παίκτης λόγω κορονοϊού

Newsroom

Το ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (volley league) αρχίζει και πάλι την Τρίτη 30 Ιουνίου μετά από διακοπή περίπου τεσσάρων μηνών λόγω της πανδημίας του Covid-19. Το ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ είναι το μόνο στο παγκόσμιο βόλεϊ που θα ολοκληρώσει στο γήπεδο την αγωνιστική σεζόν 2019-20. Στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Φοίνικα ΟΝΕΧ Σύρου την Τρίτη στις 19.00 (ERT Sports) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ την Τετάρτη 1 Ιουλίου (17.00) θα γίνει ο πρώτος αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις δύο νίκες και όλη η σειρά των ημιτελικών θα γίνει στο ΟΑΚΑ το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία θα φιλοξενήσει αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος και για δεύτερη φορά (μετά το 2009 για το CEV Cup) αγώνες βόλεϊ.

O πρώτος ημιτελικός πάντως σημαδεύεται από την είδηση πως ο Σέρβος ακραίος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Φιλίπ Στοΐοβιτς έμεινε στην Ερμούπολη και δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή στην Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η σύζυγος του Σέρβου ακραίου διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό και βρίσκεται καραντίνα στο νησί, όπως και ο Στοΐλοβιτς ο οποίος σε καθημερινές εξετάσεις που υποβάλλεται δεν φέρει τον ιό αλλά κανείς δε μπορεί να ρισκάρει τη συμμετοχή του. «Θα παίξουμε μόνο με δύο ξένους και κυρίως με ελληνικό κορμό», σχολίασε ο προπονητής του Φοίνικα Γιάννης Ορφανός, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπενίτεθ Μουνιόθ είπε: «Ηταν μεγάλο το διάστημα που μείναμε εκτός δράσης αλλά είμαστε έτοιμοι και πλήρεις να παλέψουμε για τον τίτλο».

Στο μεταξύ ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με αμιγώς ελληνική σύνθεση καθώς δεν γύρισε κανείς από τους τέσσερις ξένους του, ωστόσο πρόλαβε να προετοιμαστεί ο Γιάννης Τακουρίδης ο οποίος στις 15 Δεκεμβρίου 2019 είχε πάθει ρήξη αχίλλειου τένοντα και λόγω της καθυστέρησης πρόλαβε να αποθεραπευτεί.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με μοναδική απώλεια τον Σέρβο διαγώνιο Σάσα Στάροβιτς και στη θέση του θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Ράπτης. «Μας επηρεάζει η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά θα  προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε ανεπηρέαστοι».

Ολυμπιακόςvolley leagueΦιλίπ ΣτοΐλοβιτςΚορονοϊόςΦοίνικας Σύρουβόλεϊ