Αθλητισμός|19.12.2018 16:12

Επίθεση στον διαιτητή Τζήλο: Σοκ από τo «επαγγελματικό χτύπημα» του υποκόσμου

Newsroom

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η επίθεση αγνώστων στον διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλο. Οι δράστες της επίθεσης αναζητούνται από την Αστυνομία, τη στιγμή που οι πληροφορίες που έρχονται από το συμβάν είναι ολοένα και πιο ανατριχιαστικές και ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου.

Οι πληροφορίες θέλουν τον διαιτητή να κατέβηκε το πρωί από το σπίτι του στη Λάρισα προκειμένου να πάει στο αρτοποιείο για να ψωνίσει. Τα τέσσερα άτομα του είχαν στήσει ενέδρα, τον τραυματίσαν στο κεφάλι και το γόνατό και αμέσως μετά διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι Αρχές κάνουν λόγο για «άγρια επαγγελματική επίθεση», ενώ την Αστυνομία ειδοποίησε περίοικος που είδε τον άτυχο διαιτητή τραυματισμένο και ξυλοκοπημένο. 

Τη μαφιόζικη επίθεση (δείτε φωτογραφίες) έχουν καυτηριάσει όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου, ενώ όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, ο οποίος είπε ότι μίλησε με τον Θανάση Τζήλο σοκάρουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ, ο Τζήλος τους αντιλήφθηκε, έκλεισε τις ασφάλειες, αλλά οι δράστες ήταν προετοιμασμένοι. Εσπασαν με σφυρί το τζάμι, άνοιξαν την πόρτα και του κατάφεραν ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι και τα γόνατα. Ο Τζήλος παραμένει στο Περιφερειακό νοσοκομείο Λάρισας, εκεί όπου η Αστυνομία τον επισκέφθηκε για να πάρει κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαιτητής υποστήριξε στην κατάθεσή του πως οι δράστες της επίθεσης ήταν τέσσερις. 

Το νέο συμβάν τρομοκρατίας έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις των Ελλήνων διαιτητών. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που είναι έτοιμοι να εισηγηθούν απεργία απ'όλα τα παιχνίδια της Super League, θεωρώντας πως η ζωής τους κρέμεται σε μια κλωστή, συνδυάζοντας βεβαίως το περιστατικό με το ποδόσφαιρο. Για την υπόθεση είναι απόλυτα ενήμερη η UEFA και η FIFA, ενώ όλες οι ομάδες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός), αλλά και η ΕΠΟ έχουν καταδικάσει απερίφραστα το περιστατικό.

Οι διαμαρτυρίες για το Ξάνθη - Ολυμπιακός

Ο Θανάσης Τζήλος έχει σφυρίξει φέτος έξι παιχνίδια της Super League με τελευταίο τον αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό 1-1. Μεταξύ άλλων είχε διαιτητεύσει τα παιχνίδια Ολυμπιακός - Αστέρας (2-1), Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (1-1). Η διαιτησία του είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι υποστήριξαν πως αδικήθηκαν κατάφορα από τον διαιτητή.  

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά στην κάμερα της ΕΡΤ, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: «Δυστυχώς βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές. Έχουν κουραστεί και οι οπαδοί μας και εμείς και η ομάδα μας, να παίζουμε στο ίδιο έργο κάθε Κυριακή. Θέλουμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, το έχουν διαλύσει και διασύρει σε όλη την Ευρώπη, από τον κ. Γραμμένο που παίζει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, τον κ. Θεοδωρίδη που είναι ασπίδα αυτών που κάνουν ότι κάνουν στην Ελλάδα, να μας απαντήσουν αν νομίζουν πως θα συνεχιστεί έτσι αυτή η ιστορία.

Αν έχουν καταλάβει σε ποιο σημείο βρίσκεται ο κόσμος του Ολυμπιακού και ποια είναι η αγανάκτηση του και επίσης να μας πουν, ομάδες όπως είδαμε σήμερα αυτή της Ξάνθης σε ποιον ανήκουν μετοχικά. Με ποιον έχει μιλήσει ο κ. Τζήλος το τελευταίο 48ωρο. Να μας απαντήσουν σε όλα αυτά, για να καταλάβει ο κόσμος και να εξηγήσει όλες τις συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο.

Όταν μας απαντήσουν σε όλα αυτά, τότε κι εμείς να ξαναπαίξουμε. Γιατί δεν έχει νόημα να παίζουμε με αυτούς τους όρους. Με τις σημαδεμένες τράπουλες. Στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει διπλό πέναλτι σε Τοροσίδη και Σισέ, που δεν δίνεται. Και για το οποίο ο διαιτητής δικαιολογήθηκε ότι δεν το έχει δει. Και στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχει μια κόκκινη κάρτα, την οποία ο διαιτητής λέει πως δεν την είδε ο ίδιος αλλά κάποιος του την είπε. Ας μας πει ποιος του την είπε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «ερυθρόλευκος» παράγοντας στην κρατική τηλεόραση.

Super League 1Θανάσης ΤζήλοςδιαιτητέςΟλυμπιακός