Αθλητισμός|30.06.2020 17:34

Ολυμπιακός: Συμφωνία με Χασάν Μάρτιν, παρελθόν Μπόλντγουιν, Πολ, Χαπ και Μπάικς

Newsroom

Μία μεταγραφή και τέσσερις αποδεσμεύσεις ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός! Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ συμφώνησε με τον Αμερικανό σέντερ Χάσαν Μάρτιν (2,01μ.), που υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Παράλληλα ανακοίνωσε και το φινάλε της συνεργασίας της με τέσσερις Αμερικανούς. Παρελθόν αποτελούν επίσημα οι Μπράντον Πολ, Ντουάιτ Μπάικς και Ουέιντ Μπόλντγουιν και τους ακολουθεί ο Ίθαν Χαπ, που αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ιταλία με την Κρεμόνα και ο Ολυμπιακός τον άφησε ελεύθερο. Οι «ερυθρόλευκοι» ενεργοποίησαν τη ρήτρα που υπήρχε στα συμβόλαια των τεσσάρων Αμερικανών και δεν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους.

To ίδιο θα συμβεί και με τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, για να αποκτηθεί ο Ζαν Σαρλ.

Το who is whο του Χασάν Μάρτιν

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Χασάν Μάρτιν. Ο Αμερικανός σέντερ υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διετούς διάρκειας. 

Γεννήθηκε: 22/11/1995 (Staten Island, New York)
Υπηκοότητα: Αμερικανός
Ύψος: 2.01μ.
Θέση: Center
Προηγούμενες ομάδες: Ryukyu Golden Kings Okinawa (2017–2018), Bayreuth (2018), Budućnost (2019–2020)
Οι περσινοί αριθμοί του: Στο Eurocup σε 9 αγώνες είχε μέσο όρο 13.6 πόντους (56% βολές, 67.5% δίποντα), 8 ριμπάουντ, 1.8 κλεψίματα και 1.7 κοψίματα. Στην ΑΒΑ League σε 20 αγώνες είχε μέσο όρο 10.5 πόντους (55.7 βολές, 67.2 δίποντα) και 5.6 ριμπάουντ».

Η ανακοίνωση για τις αποδεσμεύσεις

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τους Γουέιντ Μπόλντγουϊν, Μπράντον Πολ, Ντουάιτ Μπάικς και Ίθαν Χαπ ότι θα κάνει χρήση του όρου opt out που είχαν στο συμβόλαιό τους.

Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην ομάδα και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους».

T
Γουέιντ ΜπόλντγουινΜπράντον ΠολΝτουάιτ ΜπάικςΟλυμπιακόςΊθαν ΧαπμπάσκετEuroleagueΧασάν Μάρτιν