Αθλητισμός|01.07.2020 11:50

Super League: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ «μονομαχούν» για την 2η θέση στην Τούμπα

Newsroom

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται(1/7) το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφς της Super League. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σε ένα ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον την ΑΕΚ στην Τούμπα(21.00, PAOK TV). Λίγο νωρίτερα(19.15, NS2) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει(21.30, NS1) τον ΟΦΗ.

Αναλυτικότερα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι οι ομάδες που διεκδικούν την κατάκτηση της 2ης θέσης η οποία προσφέρει έξοδο στα προκριματικά του Champions League. O Δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε ΟΦΗ και Άρη. Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν υπολογίζει τους τραυματίες Αντρέ Βιερίνια και Δημήτρη Πέλκα. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής και βρίσκεται κανονικά στην αποστολή.

Η ΑΕΚ που προέρχεται από ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία. Ο Μάσιμο Καρέρα θα έχει στην διάθεση του τους  Νέλσον Ολιβέιρα, Πέτρο Μάνταλο Έλντερ Λόπες Αντρέα Μπάρκα και Αντρέ Σιμόες που επιστρέφουν στην δράση. Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο ανέτοιμος Μιχάλης Μπακάκης.

Με 15 παίκτες στην Αθήνα ο Αρης

Την πρώτη του νίκη στην διαδικασία των πλέι οφ απέναντι σε έναν Άρη που θα παραταχθεί με πολλές απουσίες, διεκδικεί ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θυμίζουμε πως δεν έχουν πλέον στο δυναμικό τους τόσο τον Ινσουά όσο και τον Ματίας Γιόχανσον που αποχαιρέτισαν τους συμπαίκτες τους ενώ παρελθόν αποτελούν και οι Χρήστος Δώνης και Γιώργος Βαγιαννίδης. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να συμπεριλάβει στην αποστολή εννιά παιδιά τα οποία προέρχονται από τις ακαδημίες ενώ μόλις πέντε από αυτούς θα είναι ξένοι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο Άρης εξαιτίας αποχωρήσεων παικτών (έληξαν τα συμβόλαια τους και  δεν θέλησαν να παραμείνουν) αλλά και τραυματισμών. Ο Φετφατζίδης ήδη αποχαιρέτησε καθώς συμφώνησε με την Αλ Αΐν. Οι Λάρσον, Ντουρμισάι,Ντιγκινί, Βέλεθ , Ιντέγε και Τσιλιγγίρης δεν δέχθηκαν προτάσεις που τους έγιναν ώστε να μείνουν ως το τέλος της σεζόν. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με Τόνσο και Αμπού Μπα. Μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν οι Μαρτίνες και Σόουζα. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Γιώργος Δεληζήσης. Ο Άρης ταξίδεψε με 15  παίκτες στην αποστολή του για την Αθήνα.

Με αλλαγές στο βασικό σχήμα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μετά την νίκη επί της ΑΕΚ (με 2-1) κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, παρόλα αυτά ο Πέδρο Μάρτινς ζήτησε από τους παίκτες του να βρίσκονται σε εκγρήγορση ενόψει των σημαντικών αναμετρήσεων που ακολουθούν με την ΑΕΚ(τελικός Κυπέλλου) αλλά και με την Γουλβς (Europa League).

Απέναντι στον ΟΦΗ οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να διευρύνουν το νικηφόρο τους σερί  με τον Μάρτινς να προχωρά σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά αναμένεται να έχει θέση στην 11άδα, ενώ υποψήφιος για το βασικό σχήμα είναι και ο Αχμέντ Χασάν.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Λισάντρο Σεμέδο (ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας), ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Κοσμάς Τσιλιανίδη και Φελίπε Σόουζα. Εκτός έμεινε για προληπτικούς λόγους κι ο Γιαννούλης.

Το πρόγραμμα(5η αγωνιστική πλέι οφ)

19.15 Παναθηναϊκός-Άρης (NS2)

21.00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (PAOK TV)

21.30 Ολυμπιακός-ΟΦΗ (NS1)

ΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςποδόσφαιροSuper League 1ΑΕΚΑρηςΟΦΗ