Αθλητισμός|01.07.2020 23:32

Ο Χασάν χτύπησε δύο φορές και λύτρωσε τον Ολυμπιακό με ΟΦΗ

Newsroom

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα πλέι οφ της Super League με ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός χαλάρωσε κόντρα στον ΟΦΗ και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά ο Αιγύπτιος Χασάν φώναξε «παρών» με δύο δικά του γκολ και οδήγησε τους Πειραιώτες σε νίκη με 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν σε ρηχά νερά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δυσκολεύτηκαν κόντρα στον ΟΦΗ, που ήταν αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα δημιουργούσε. Ξύπνησε όμως στο τελευταίο εικοσάλεπτο και με τον ορεξάτο Ομάρ, αλλά και τον γκολτζή Χασάν, πέτυχε το 5Χ5 παραμένοντας αήττητος.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 27', όταν ο πιο κεφάτος παίκτης του στο πρώτο ημίχρονο, ο Γκασπάρ, έδωσε... μισό γκολ στον Χασάν, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0, αφού ο διαιτητής Βρέσκας συμβουλεύτηκε και το VAR. Ωστόσο ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αντέδρασε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Σακόρ σημάδεψε σωστά με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή. 

Στο 80' ο Ολυμπιακός είχε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει τη νίκη, όταν ο Ελ Αμπντελαουί ανατράπηκε από τον Ζοάο Βίκτορ, αλλά ο Βαλμπουενά από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ. Στην επόμενη φάση ο Ελ Αραμπί πλάσαρε, αλλά ο Σωτηρίου απομάκρυνε δύσκολα! Στο 83' όμως από σέντρα του Ομάρ, ο Αιγύπτιος Χασάν σκόραρε με κεφαλιά για δεύτερη φορά και λύτρωσε τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (46' Βαλμπουενά), Καφού (57' Ελ Αραμπί), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (84' Μπουχαλάκης), Μασούρας (46' Ελ Αμπντελαουί), Χασάν (84' Λοβέρα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (89' Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (61' Μεγιάδο), Ναμπί, Στάικος (61' Νέιρα), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ (72' Μπράουν), Μάνος (61' Φιγκεϊρέδο).

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 81

2. ΑΕΚ 59

3. ΠΑΟΚ 59

4. Παναθηναϊκός 50 

5. Άρης 38 

6. ΟΦΗ 35

ποδόσφαιροΟΦΗSuperLeagueΟλυμπιακόςΑχμέντ ΧασάνSuperLeague1