Αθλητισμός|01.07.2020 23:27

Πέταξε ψηλά η ΑΕΚ στη μάχη των Δικεφάλων με τον ΠΑΟΚ!

Newsroom

Η ΑΕΚ... πέταξε ψηλά στο ντέρμπι των Δικέφαλων σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έμεινε κολλημένος στο έδαφος. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε σε μια δίκαιη νίκη με 2-0 στην Τούμπα που τη φέρνει και πάλι στην ίδια βαθμολογική θέση (έχοντας πλεονέκτημα και στη μεταξύ τους ισοβαθμία) με τον Δικέφαλο του Βορρά που ήταν νωχελικός, ασύνδετος και δίχως ιδέες στο παιχνίδι του. Πάντως, η μάχη για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League καλά κρατεί καθώς φαίνεται ότι θα διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το φινάλε των πλέι οφ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά έδειξε να μπαίνει στο γήπεδο με διάθεση προκειμένου να διατηρήσει το καλό μομέντουμ από την επικράτηση της περασμένης Κυριακής στην έδρα του Αρη. Ωστόσο σταδιακά έχανε μέτρα στο γήπεδο, δίνοντάς τα στην ΑΕΚ που δίχως να απειλεί, πολιορκούσε την περιοχή του Πασχαλάκη με στατικές φάσεις. Κι εν τέλει στο 41' η πίεση της ομάδας του Καρέρα απέδωσε καρπούς καθώς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λιβάγια, ο Τσιγκρίνσκι νίκησε στον αέρα τους Μάτος και Βαρέλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ γράφοντας το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο αλλαγές από τον Αμπέλ Φερέιρα, που μέχρι το 55' είχε ρίξει στη μάχη τέσσερα νέα πρόσωπα (Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μιχαηλίδης, Ακπομ). Σταδιακά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή του, φτάνοντας πιο κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ, και πάλι όμως δίχως μεγάλες ευκαιρίες. Απείλησε με αιχμή του δόρατος τον Μπίσεσβαρ χωρίς αποτελεσματικότητα ωστόσο.

Και στο σημείο, που ο ΠΑΟΚ θα προσπαθούσε να παίξει τα τελευταία του χαρτιά αυξάνοντας την πίεσή του, η Ενωση τού έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Στο 81' ο Βέρντε ανατράπηκε από τον Μιχαηλίδη σε μια φάση που πέρασε απαρατήρητη από τον διαιτητή, ο οποίος σφύριξε φάουλ εκτός περιοχής. Δεν διέφυγε όμως και από το VAR. Κι όπως φάνηκε από την τηλεοπτική λήψη του PAOK TV, μπορεί αρχικά άπαντες να θεώρησαν πως δεν υπάρχει παράβαση εντός περιοχής καθώς το σώμα των δύο παικτών βρισκόταν εκτός, ωστόσο τα πόδια τους... συγκρούονται εντός περιοχής (για την ακρίβεια ο Μιχαηλίδης πάτησε τον Βέρντε) γεγονός που ώθησε τον Ιταλό ρέφερι να καταλογίσει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 82' ο Λιβάγια ο οποίος ήταν εύστοχος κλειδώνοντας μια πολύτιμη νίκη για την ομάδα του που έσβησε το βαθμολογικό πλεονέκτημα (+3) του ΠΑΟΚ...

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (46' Σοάρες), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46' Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (55' Μιχαηλίδης), Στοχ (74' Λάμπρου), Σφιντέρσκι (55' Ακπομ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (83' Σιμάνσκι), Κρίστιτσιτς, Λιβάγια (82' Σιμάνσκι), Αλμπάνης (62' Βέρντε), Ολιβέιρα (87' Αραούχο).

ΑΕΚΠΑΟΚSuperLeague