Αθλητισμός|03.07.2020 00:17

Αλλος το πρωτάθλημα, άλλος τη χάρη: Η Σίτι διέλυσε τη Λίβερπουλ!

Newsroom

Καταιγιστική ήταν η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ, την οποία σεβάστηκε απόλυτα πριν από τη σέντρα κάνοντας το τιμητικό pasillo (guard of honour κατά τους Αγγλους) όχι όμως και εντός των γραμμών του γηπέδου, όπου την διέλυσε. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού βγήκε αλώβητη από την αρχική... πολιορκία των Κόκκινων, στη συνέχεια ήταν ισοπεδωτική και άκρως αποτελεσματική φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη γοήτρου με 4-0 που θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο πιο ευρεία.

Από το 25' και μετά... χάθηκε η μπάλα. Σε εκείνο το σημείο ο Στέρλινγκ πήρε την... ταυτότητα του Γκόμεζ, ο οποίος για να τον σταματήσει του έκανε πέναλτι. Το χτύπημα του Ντε Μπρόινε ήταν εύστοχο (1-0), ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ δέχθηκε την ασίστ του Φόντεν και κεραυνοβόλησε τον Αλισον γράφοντας το 2-0. Στο 45' ο Φόντεν έπειτα από πάσα του «κύριου ασίστ» Ντε Μπρόινε πέτυχε το 3-0 σε ένα εκρηκτικό 20λεπτο.

Στο 66' ο Στέρλινγκ και πάλι από ασίστ του Ντε Μπρόινε, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, άδειασε την άμυνα της Λίβερπουλ και διεύρυνε τη διαφορά του σκορ στα τέσσερα γκολ (4-0) με ένα τέρμα που χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Τσάμπερλεϊν διότι στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του... 

Στην ουσία της Premier League πάντως δεν άλλαξε κάτι, ούτε βεβαίως και αποδομείται η φανταστική πορεία της Λίβερπουλ, που παρά την ήττα βρίσκεται στο +20 από την πρωταθλήτρια των δύο προηγούμενων ετών, Σίτι.

Στο μεταξύ, στο άλλο ματς της ημέρας στην Premier League, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ νίκησε κατά κράτος την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο με 3-1 (31' Μπέργκε, 69' Μουσέ, 84' ΜακΜπέρνι - 90' Κέιν).

ποδόσφαιροΜάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλPremier League