Αθλητισμός|04.07.2020 19:05

Euro 2004: Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο υποκλήθηκε στον Ότο Ρεχάγκελ

Newsroom

Το 2004 ήταν γαλανόλευκο όχι μόνο σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά και στο Champions League. Ένα μήνα πριν την έναρξη του Euro 2004, που κατέληξε στα χέρια του Θοδωρή Ζαγοράκη και των υπόλοιπων διεθνών, η Πόρτο είχε φτάσει στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο. Το «άστρο» του Πορτογάλου τεχνικού είχε αρχίσει να λάμπει, καθώς την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει με τους «Δράκους» το τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Πριν ακόμα πάρει το παρατσούκλι «Special one», ο Ζοσέ Μουρίνιο, ως κάτοχος του Champions League, είχε καταθέσει τη γνώμη του για το θαύμα της εθνικής ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε αποθεώσει τον Ότο Ρεχάγκελ και την εθνική ομάδα για το σπουδαίο της κατόρθωμα, και είχε εξηγήσει τους λόγους:

«Το ποδόσφαιρο αλλάζει κι αυτό που απαιτείται είναι η ομαδικότητα και όχι οι μονάδες. Ο Ρεχάγκελ έκανε εξαιρετική δουλειά. Προσάρμοσε την ομάδα σύμφωνα με τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών και δημιούργησε ένα αρμονικό σύνολο. Δεν έχει σταρ, ούτε παίκτες που έρχονται από το Φεγγάρι. Αγωνίζονται ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί. Έχουν πολύ καλή ψυχολογία και παίζουν μόνο για να κερδίσουν», τόνισε ο ίδιος.

Όττο ΡεχάγκελEuro 2004Ζοσέ Μουρίνιο