Αθλητισμός|05.07.2020 00:01

«Γκέλα» του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, με την δεύτερη θέση να κάνει... φτερά

Αντώνης Τσακαλέας

Σε μια αναμέτρηση με τέσσερα γκολ και δυο αποβολές, ο ΟΦΗ πήρε τον δεύτερό του βαθμό στα πλέι οφ και με αυτό τον τρόπο... στέλνει τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο κοντά στο Europa League καθώς το τελικό 2-2 ψαλιδίζει τις ελπίδες του «Δικεφάλου του Βορρά» για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε πρώτος και τελευταίος γκολ στο ματς, με τον ΟΦΗ να ανατρέπει το εις βάρος του 0-1 αλλά να μην μπορεί να κρατήσει το υπέρ του 2-1.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον «Δικέφαλο του Βορρά» καθώς μόλις στο 5' έκανε το 0-1. Η δημιουργία του γκολ ανήκει στους Ροντρίγκο και Λημνιό, με τον πρώτο να τροφοδοτεί τον δεύτερο, και τον Βολιώτη άσο με σέντρα να βρίσκει τον Μπίσεσβαρ στο πρώτο δοκάρι της μικρής περιοχής, που με θαυμάσιο πλασέ στην κίνηση σκόραρε.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και το κατάφερε, αφού προηγουμένως προειδοποίησε τον ΠΑΟΚ. Στο 14' ο Πασχαλάκης απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Κουτρουμπή, και στο 17' ο Βαζ έπιασε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 18' ο Νέιρα, με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από γύρισμα του Κοροβέση, έκανε το 1-1. Η σκυτάλη του παιχνιδιού ξαναπήγε στον ΠΑΟΚ. Στο 28' οι φιλοξενούμενου ζήτησαν κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή στον Σφιντέρσκι, ο οποίος έφευγε μόνος του προς την εστία των Κρητικών. Ο διαιτητής Κουμπαράκης έδειξε κίτρινη, απόφαση που δεν άλλαξε μετά και την εξέταση της φάσης στο VAR.

Στο 43' ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή, με τον Φιγκεϊρέδο να δίνει το προβάδισμα στους Κρητικούς με 2-1. Σε μια όμορφη ανάπτυξη, η μπάλα πήγε στα δεξιά. Ο Μπράουν έκανε συρτή σέντρα στον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Πασχαλάκη. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρος, ο Γουάλι είχε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Λημνιού στην κίνηση, μετά από εξαιρετική σέντρα του Καντουρί. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αμπέλ Φερέιρα να κάνει δύο αλλαγές σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ. Στο 59' ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς ο Κουτρουμπής είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μαουρίσιο.

Στο 77' ο Μιχαηλίδης με μια απίστευτη εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 2-2 για τον ΠΑΟΚ. Στο 81' η αριθμητική ισορροπία επανήλθε, με τον Εσίτι, που είχε περάσει ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους, να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε φάση στην οποία φαίνεται να προλαβαίνει να «τσιμπήσει» τη μπάλα. Στο 88' ο Ακπομ έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς έπιασε κεφαλιά και η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Γουάλι. Στο 95' ο Νέιρα έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-2, με το πλασέ του να φεύγει κόρνερ έπειτα από επέμβαση του Πασχαλάκη, ο οποίος στην επόμενη φάση (σε εκτέλεση κόρνερ) άφησε την εστία προκειμένου να σκοράρει...

ΟΦΗ: Γουάλι, Μπράουν, Μαρινάκης (89' Νάστος), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος (77' Σακόρ), Νέιρα, Βαζ (60' Ζοάο), Φιγκεϊρέδο (89' Μάνος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, (46' Μιχαηλίδης) Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (46' Εσίτι), Λημνιός (64' Μάτος), Μπίσεσβαρ (64' Ακπομ), Στοχ (61' Τζόλης), Σβιντέρσκι.

Η βαθμολογία στα πλέι οφ

1. Ολυμπιακός 81

2. ΠΑΟΚ 60*

3. ΑΕΚ 59

4. Παναθηναϊκός 50

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 36*

*ΠΑΟΚ και ΟΦΗ έχουν παιχνίδι περισσότερο

ΟΦΗΠΑΟΚSuperLeague