Αθλητισμός|11.07.2020 23:51

Formula 1: Θρίαμβος του Μπότας στο πρώτο εκπληκτικό γκραν πρι της σεζόν!

Newsroom

Οι μηχανές άναψαν, τα φώτα έσβησαν και το πρωτάθλημα της Formula 1 άρχισε για το 2020 περίπου τέσσερις μήνες μετά την προγραμματισμένη εκκίνηση λόγω κορονοϊού. Κι αν μη τι άλλο, η πρώτη μάχη της σεζόν στην πίστα της Αυστρίας ήταν συγκλονιστική με μεγάλο σασπένς και εκπληκτικές εναλλαγές. Οχι όμως και σημαντική αλλαγή ως προς τη δυναμική και την κυριαρχία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Mercedes που έδειξε πως διαθέτει τα πιο ισχυρά και το πιο αξιόπιστα μονοθέσια.

Θριαμβευτής στον πρώτο αγώνα της σεζόν ήταν ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας, ο οποίος από την αρχή μέχρι και το τέλος διατηρήθηκε στην πρώτη θέση αντέχοντας στην πίεση του παγκόσμιου πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αν και είδε δεύτερος την καρό σημαία, στο φινάλε έχασε το βάθρο λόγω ποινής 5 δευτερολέπτων, τερματίζοντας εν τέλει τέταρτος.

Σπουδαίο αγώνα έκαναν οι ανερχόμενοι Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari και Λάντο Νόρις (έκανε μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο στο φινάλε για να μπορέσει να ξεπεράσει τη διαφορά των 5 δευτερολέπτων από τον Χάμιλτον) με την McLaren που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση. Ο αγώνας πάντως σημαδεύτηκε από τις πολλές εγκαταλείψεις καθώς τη γραμμή τερματισμού πέρασαν μόλις έντεκα από τα είκοσι μονοθέσια μετά την αποχώρηση των Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Στρολ, Μάγκνουσεν, Γκροσζάν, Ράσελ, Ραϊκόνεν, Αλμπον και Κβίατ.

Τη δεκάδα που βαθμολογείται συμπλήρωσαν οι: Χάμιλτον, Σάινθ, Πέρες, Γκασλί, Οκον, Τζιοβιάτσι, Φέτελ.

Λιούις ΧάμιλτονΣαρλ ΛεκλέρκFormula 1Λάντο ΝόριςGP ΑυστρίαςΒάλτερι Μπότας