Αθλητισμός|06.07.2020 19:55

Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό - Μαντάρα τα έκανε ο Κομίνης

Newsroom

Ενας Παναθηναϊκός ψυχωμένος, νεανικός και ελληνοκεντρικός, βγαλμένος από τα παλιά καλά του χρόνια, έβαλε δύσκολα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, του οποίου απείλησε αλλά δεν έσπασε το αήττητο. Το τελικό 0-0 αφήνει πικρή γεύση στους «πράσινους» που δικαιούνταν κάτι περισσότερο από το ντέρμπι. Ακόμη πιο πικρή γεύση ωστόσο αφήνει η ανεκδιήγητη διαιτησία του Γιώργου Κομίνη, ο οποίος στην επανεμφάνισή του σε ένα σημαντικό παιχνίδι επιβεβαίωσε όλους εκείνους που επί χρόνια φωνάζουν για τη διαιτητική ανεπάρκειά του. Σε ένα (διαιτητικά) εύκολο παιχνίδι με ξεκάθαρες φάσεις ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού, ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία φρόντισε να τα κάνει μούσκεμα και να αλλοιώσει την εικόνα του ντέρμπι με αποκορύφωμα τη μη αποβολή του Μπα στο α' ημίχρονο και την «εφεύρεση» ενός ανύπαρκτου πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών, που δεν μετουσιώθηκε σε γκολ χάρη στον γκολκίπερ Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα καθώς κατόρθωσε όχι μόνο να περιορίσει κάθε επιθετική πρωτοβουλία των «ερυθρόλευκων» αλλά και να απειλήσει νωρίς νωρίς με τον Μακέντα στο 11' που έχασε μοναδικό τετ α τετ. Ο Ολυμπιακός μάταια έψαχνε τρόπους για να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και εν τέλει κατόρθωσε να απειλήσει με ένα πέναλτι που «ανακάλυψε» ο Κομίνης, ο οποίος στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου έδωσε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού οριακά έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ωστόσο, έπειτα κι από την παρέμβαση του VAR έσπευσε στην οθόνη και... είδε παράβαση εντός περιοχής μολονότι από το replay φάνηκε ότι δεν υπήρξε καν φάουλ στο μαρκάρισμα του Ανουάρ πάνω στον Βαλμπουενά. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Βαλμπουενά, αλλά ο Διούδης εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και απέκρουσε διατηρώντας το μηδέν για τους «πράσινους».

Παναθηναϊκός: «Πόση ντροπή ακόμα»

Με αφορμή τη συγκεκριμένη φάση πάντως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στο ημίχρονο του ντέρμπι κάνοντας λόγο για ντροπή. «Πόση ντροπή ακόμα θα αντέξουν οι φίλοι του Ολυμπιακού με αυτά τα απροκάλυπτα δώρα της διαιτησίας; Αν προσπαθούν με τέτοιο τρόπο να φτάσουν στο αήττητο, ας το χαίρονται πραγματικά. Η διαιτησία του αποψινού αγώνα προκαλεί το κοινό φίλαθλο αίσθημα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο διαιτητής ανακαλύπτει φάουλ σε πέσιμο του Βαλμπουενά στον Ανουάρ και μέσω VAR το μετατρέπει σε πέναλτι! Νωρίτερα ο διαιτητής και ο υπεύθυνος VAR δεν βλέπουν (;) το πάτημα του Μπα στον αστράγαλο του Ανουάρ, φάση που θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα και επομένως αποβολή του αμυνομένου (είχε ήδη μία κάρτα)» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι «πράσινοι».

Στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αφυπνιστεί με τις αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις περιορίζοντας κάθε επιθετική προσπάθεια των «ερυθρόλευκων». Παράλληλα, όμως η ομάδα του Δώνη ήταν περισσότερο απειλητική καθώς έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Ελλειψε όμως η καλή τελική προσπάθεια γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το τελικό 0-0.

Κέρδος πάντως για τον Παναθηναϊκό, που άρχισε το ντέρμπι με τέσσερις παίκτες από τις ακαδημίες του στην ενδεκάδα, αποτέλεσε η εξαιρετική παρουσία του 18χρονου Αλεξανδρόπουλου, όπως επίσης και του Θεοχάρη που κοίταξαν στα μάτια τις βεντέτες του Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (57' Καμπετσής), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (67' Κολοβός), Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα (46' Σισέ), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (46' Χασάν), Καμαρά, Φορτούνης (64' Μασούρας), Βαλμπουενά (64' Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

ΟλυμπιακόςΓιώργος ΚομίνηςΠαναθηναϊκόςSuperLeague