Αθλητισμός|06.07.2020 12:17

Εφτασε η ώρα του CAS για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό - Αρχίζει η ακροαματική διαδικασία

Newsroom

Η ώρα για την εξέταση από το CAS της πολυσυζητημένης υπόθεσης για τη φερόμενη πολυϊδιοκτησία έφτασε, με τον ΠΑΟΚ -στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει για απόδοση δικαιοσύνης- να έχει προκαλέσει την επίσπευση των εξελίξεων παρά τις παλινωδίες του Ολυμπιακού, που μεθόδευε και ήλπιζε σε καθυστέρηση και εκδίκαση της υπόθεσης το ερχόμενο φθινόπωρο. Στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Λωζάνη δίνουν σήμερα (6/7) το «παρών» ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ξάνθη και ΕΠΟ, με τις ομάδες να έχουν προσφύγει εναντίον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την απόφαση που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Η διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης έχει οριστεί να αρχίσει στις 9.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Ο ΠΑΟΚ δίνει το «παρών» στην Ελβετία με πολυμελή αποστολή, αποτελούμενη από 11 πρόσωπα. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται δικηγόροι από την Ελλάδα αλλά και από την Ελβετία (μεταξύ αυτών ο κ. Ζόρζε Ιμπαρόλα), μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν, καθώς και ειδικοί που θα κληθούν να εισηγηθούν για την υπόθεση γνωρίζοντας λεπτομέρειες. Η υπόθεση είναι από τις πλέον σύνθετες και πολυεπίπεδες, και το CAS θα κληθεί να εξετάσει όλα τα στοιχεία που την αφορούν, να μπει δηλαδή στην ουσία αυτής, κάτι που δεν συνέβη ούτε από το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League, ούτε από την Επιτροπή Εφέσεων.

Για το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, σημειώνουμε πως το CAS συνένωσε τις προσφυγές του Ολυμπιακού εναντίον των ΕΠΟ, ΠΑΟΚ και Ξάνθης και του ΠΑΟΚ εναντίον της ΕΠΟ. Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν διαφορετική ποινή από αυτήν που επέβαλε η Επιτροπή εφέσεων, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» θεωρεί πως δεν πρέπει να τιμωρηθεί καθώς δεν στοιχειοθετείται πολυϊδιοκτησία βάσει των στοιχείων της υπόθεσης τα οποία όμως ουδέποτε εξετάστηκαν επί της ουσίας από ελληνικό αθλητικό δικαστήριο, ούτε σε πρώτο ούτε σε δεύτερο βαθμό, καθώς οι δυο βαθμίδες απλώς αποδέχθηκαν μια διάτρητη εισήγηση μιας διάτρητης επιτροπής, της περιβόητης Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία φέρει την υπογραφεί του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

ΕΠΟCASΟλυμπιακόςΠΑΟΚΞάνθη ΠΑΕ