Αθλητισμός|19.12.2018 21:49

Basketball Champions League: Εθισμένη με τις νίκες και μόνη στην κορυφή η ΑΕΚ

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Η ΑΕΚ φλέρταρε επικίνδυνα με τη δεύτερη ήττα της στο Champions League, αλλά η φόρα που έχει πάρει δεν επιτρέπει στραβοπατήματα. Το εντός έδρας 80-76 επί της Νίμπουρκ ήρθε δια πυρός και σιδήρου και με πολύ άγχος όμως το αποτέλεσμα μετράει και αυτό ήταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στην διοργάνωση, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Το ρεκόρ των «κιτρινόμαυρων» πλέον είναι 8-1 και βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου, κρατώντας στο χέρι τους μία από τις δύο πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης με όσα πλεονεκτήματα μπορεί να δώσει στην κλήρωση για την συνέχεια.

«Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και που δεν αξίζει να είναι τόσο χαμηλά. Δεν μπήκαμε καλά στο ματς, αλλά στο τέλος διορθωθήκαμε και τα καταφέραμε», είπε ο εκ των πρωταγωνιστών της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα.

«Ηταν ένα ματς που μας βοήθησε να καταλάβουμε τι θα αντιμετωπίζουμε από 'δω και πέρα στην διοργάνωση, αφού όλα τα ματς θα είναι σαν τελικοί και θα πρέπει να τους προσεγγίζουμε σωστά», είπε ο Λούκα Μπάνκι.

Η ΑΕΚ δεν είχε επιθετικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τελείωσε με σκορ 29-32 και τους Τσέχους να δείχνουν αποφασισμένοι για να διεκδικήσουν μια μεγάλη νίκη που θα τους αναπτέρωνε τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η ΑΕΚ βρήκε τους... ήρωές της και κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Αρχικά ήταν ο Σάκοτα που την έφερε στο 63-56 στο 33' και εν συνεχεία οι Ματσιούλις και Χάντερ που την κράτησαν όρθια απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τα παράτησε στιγμή και έφερε και πάλι το παιχνίδι στον πόντο.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Γκρίφιν 6, Λαρεντζάκης 7(1), Ματσιούλις 15(2), Σάκοτα 18(2), Σαντ-Ρος 12(1), Γιαννόπουλος, Χάντερ 18, Μωραϊτης, Ράταν - Μέις 4, Ρόμπερσον, Τσαλμπούρης

ΝΙΜΠΟΥΡΚ (Αμιελ): Μπόχατσικ 10(1), Χρούμπαν 10(2), Λόρενς 6, Πέτερκα 10(2), Ράιτ 9(1), Μπέντα 12(2), Κόζι 13(3), Ντέιβις, Κριτς 2, Μάγιερς 2, Πούμπρλα 2.

ΑΕΚΝίμπουρκBasketball Champions League