Αθλητισμός|06.07.2020 22:44

Πολύτιμος βαθμός για τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι

Newsroom

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο, αλλά έβγαλε αντίδραση και έφυγε με πολύτιμο βαθμό από το Περιστέρι (2-2) πριν από τον «τελικό» με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά έβγαλαν την διάθεση που είχαν και στο ματς με τη Λάρισα αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Παντελίδη προηγήθηκε και πάλι σχετικά νωρίς χάρη σε μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκάλο στο 17’.

Το γκολ φάνηκε να λύνει τα πόδια των παικτών του Ατρομήτου, οι οποίοι μέχρι το το πρώτο μισάωρο ήταν εμφανώς ανώτεροι, με την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Η εικόνα του ματς άλλαξε μετά το 30’, οταν η μεσοεπιθετική γραμμή του Παναιτωλικού έβγαλε την ποιότητά της.

Στο 35’ οι Αγρινιώτες έφτασαν στη ισοφάριση με κεφαλιά του Μουνιέ. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το παιχνίδι ισορρόπησε παρότι ο Ατρομητος είχε την κατοχή. Στο 57’ ο Ντε Πο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Μανούσος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ καθώς στο 61’ ο νεαρός Κωνσταντόπουλος στο ντεμπούτο του ισοφάρισε εκ νέου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Το ματς πήρε φωτιά με τον Ατρόμητο να σπαταλάει τρεις ευκαιρίες με τους Βέλλιο (68’, 71’) και τον Ραμπέγιο (64’) και τον Παναιτωλικό να απειλεί με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαιροβιτς ((77’).

Στα τελευταία λεπτά ο Ατρομητος ήταν αυτός που έψαχνε περισσότερο το γκολ της νίκης, με τον Παναιτωλικό να δείχνει να συμβιβάζεται με την ισοπαλία μετά τα αποτελέσματα της Ξάνθης και του Πανιώνιου. Το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Χάβου να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία.

Ατρόμητος (4-2-3-1): Μανδάς-Κατράνης, Γούτας, Ρισβάνης, Γκάλο-Νάτσος (85’ Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς-Ντε Πο, Ραμπέγιο (85’ Γιακουμάκης), Ενσικουλού (66’ Βέλλιος)-Μανούσος (78’ Ανδρούτσος)

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Φερνάντεθ-Κέβιν (26’ Παρράς), Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τζανακάκης-Ντάλτσιο(66’ Ταχάρ), Ντίαζ (Τσιγγάρας)-Μουνιέ, Ρόσα (78’ Αριγίμπι), Ντουάρτε-Μπαιροβιτς (78’ Άλβαρεζ)

ΠαναιτωλικόςΑτρόμητος