Αθλητισμός|19.12.2018 23:58

Eurolegue: Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε με 89-68 (και) στη Μαδρίτη

Θοδωρής Φελάνης

Πιστός στην κακή φετινή του συνήθεια να χάνει τα αβγά… και τα πασχάλια στα περισσότερα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ αποδείχθηκε ο «εξάστερος» και στο «Wizink Center».

Το καταστροφικό ξεκίνημα του πρώτου 15λέπτου στέρησε από τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ (με διαφορά 20 πόντων) πάλεψαν φιλότιμα στο β΄ ημίχρονο, μείωσαν τη διαφορά στους πέντε πόντους (63-58), όμως δεν απέφυγαν την ήττα με 89-68.

Ο Παναθηναϊκός υπέστη την 7η ήττα του στη διοργάνωση σε 13 παιχνίδια (6 νίκες, 7 ήττες), ενώ η  Ρεάλ από την πλευρά της  ανέβηκε στις 11 νίκες, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση της βαθμολογίας.

Η Ρεάλ συνέχισε την παράδοση που την θέλει τελευταία χρόνια εύκολα ή δύσκολα να κερδίζει τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στην έδρα της. Η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» πανηγύρισαν θετικό αποτέλεσμα στο “WiZink Center”, ήταν πριν από 6 χρόνια περίπου και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2013 όταν επικράτησαν με 74-73 στο top “16” της διοργάνωσης.

Κατηφόρα στο πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σαν… υπνωτισμένος στο παιχνίδι. Έδειχνε ομάδα δίχως διάθεση να παλέψει και έγινε γρήγορα έρμαιο των διαθέσεων της Ρεάλ που κυριάρχησε σε όλους τους τομείς της στατιστικής( σε ριμπάουντ, ασίστ και ποσοστά ευστοχίας). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 18-8 και αργότερα με 32-12 με τον Πασκουάλ να κάνει διαρκώς αλλαγές(χρησιμοποίησε όλη την 12άδα στο πρώτο 15λεπτο), προσπαθώντας  να βρει λύσεις ώστε να βάλει «φρένο» στον… κατήφορο της ομάδας του. Το πέτυχε στο τελευταίο τρίλεπτο της β΄ περιόδου με την ενέργεια που έβγαλε σε κάποιες φάσεις στην άμυνα ο Παππάς αλλά και με τον Κιθ Λάνγκοφορντ ,ο οποίος έβαλε 12 μαζεμένους πόντους μειώνοντας το σκορ σε 43-31(20΄).

Το σχήμα με Καλάθη, Λάνγκφορντ, Τόμας, Παπαγιάννη Λοτζέσκι, βοήθησε στο ξεκίνημα του 3ου 10ελεπτου τον Παναθηναϊκό να έχει καλή κυκλοφορία μπάλας όπως και σωστές επιλογές στην επίθεση. Ο Παπαγιάννης έδωσε σημαντικές λύσεις κοντά στο καλάθι απειλώντας την Ρεάλ μέσα στην ρακέτα και σε συνδυασμό με την ηγετική φυσιογνωμία του Καλάθη (που χθες  έκανε σπουδαίο παιχνίδι) αλλά και τον επιθετικό οίστρο του  Λάνγκφορντ ο   Παναθηναϊκός μείωσε (σε 63-58). Η αντεπίθεση των «πρασίνων» σταμάτησε εκεί στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου με  την Ρεάλ στο τέλος να επιβάλει  πλήρως τον ρυθμό της.

Ο Τσάβι Πασκουάλ στερήθηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι των υπηρεσιών του Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού(έχει ενοχλήσεις στον καρπό) και ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας.

Νοκ άουτ για τη Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκε ο Φελίπε Αγιόν (είχε ένα σχίσιμο στο φρύδι στην προπόνηση της Τρίτης και του τοποθετήθηκαν ράμματα). Αντίθετα, κανονικά χρησιμοποίησε ο Πάμπλο Λάσο τον Αργεντίνο γκάρντ Φακούντο Καμπάτσο.

ΡΕΑΛ: Κοζέρ 14 (2), Ράντολφ 5, Φερνάντεζ 7, Καμπάτσο 13 (1), Αγιόν 8, Ταβάρες 11, Γιουλ 7 (1), Ντεκ 4, Τόμπκινς 8, Τέιλορ 8 (1), Κάρολ 4, Πρέπελιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 2, Λάνγκφορντ 20 (2), Παπαγιάννης 8, Λάσμε 2, Παππάς 3 (1) Γκιστ 1 , Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 2, Καλάθης 17 (1), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 4 .

EuroleagueΠαναθηναϊκόςΡεαλ Μαδρίτης