Αθλητισμός|07.07.2020 21:20

Επιστρέφει στη Formula 1 ο Φερνάντο Αλόνσο!

Newsroom

Ενας θρύλος της Formula 1 επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού προκειμένου να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα την καριέρα του. Ο Φερνάντο Αλόνσο μετά από δύο χρόνια αποχής από τις πίστες της F1 συμφώνησε να επανέλθει για να καθίσει στο μονοθέσιο της Renault με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα σε μια συνολικά μεγαλοπρεπή πορεία με περισσότερα από 300 γκραν πρι, 32 νίκες και 97 πόντιουμ.

Ο Αλόνσο θα δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα του 2021, όταν πια θα είναι 40 ετών, και θα αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος θα μετακομίσει στη McLaren. Θα έχει για team mate τον Εστεμπάν Οκόν. Ο Ισπανός πιλότος, ο οποίος μπήκε στην F1 το 2001 θα συμπληρώσει μια 20ετία στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Κατά το διάστημα της απουσίας του πάντως από τις πίστες της Formula 1, ο Αλόνσο έκανε τον κύκλο του σε διάφορα μεγάλα event του μηχανοκίνητου αθλητισμού: νίκησε στο θρυλικό αγώνα 24 ωρών Λεμάν, πήρε μέρος στο Ράλι Ντακάρ, ενώ τον Αύγουστο θα διεκδικήσει τη νίκη (στην τρίτη του απόπειρα) στον έτερο θρυλικό αγώνα Ιντιανάπολις 500 με τη McLaren. Αν τα καταφέρει θα κάνει ένα ανεπανάληπτο triple crown!

Formula 1Φερνάντο ΑλόνσοRenault