Αθλητισμός|07.07.2020 23:46

Παναθηναϊκός: Νέα εποχή Μαλακατέ στον Ερασιτέχνη μετά από επεισοδιακή Γενική Συνέλευση

Newsroom

Σε μία δύσκολη εποχή μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα δρώμενα του Παναθηναϊκού, ο Τάκης Μαλακατές θα αναζητήσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Ερασιτέχνη, χορηγούς και παράλληλα καλείται να ενώσει τους οπαδούς που είναι διχασμένοι με φόντο τις εξελίξεις στον Βοτανικό αλλά και το γηπεδικό ζήτημα. Ο νέος πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου πάντως προέρχεται από μια Παναθηναϊκή οικογένεια καθώς ο πατέρας του Ιωάννης Μαλακατές υπήρξε αθλητής μπάσκετ και στίβου στον σύλλογο από το 1954 και αργότερα και επί δεκαετίες ενεπλάκη και στα διοικητικά του Ερασιτέχνη. 

Η Γενική Συνέλευση άρχισε με τον Στέφανο Αυγουλέα να διαβάζει την απολογιστική δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με οργανωμένους οπαδούς να αποδοκιμάζουν. Στη συνέχεια έγινε οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης. Αναφορά έγινε και στις αγωνιστικές επιτυχίες του συλλόγου με τις ομάδες και τους αθλητές να χειροκροτούνται έντονα από τον κόσμο.

Ο Ελληνοκύπριος, Φοίβος Μορίδης κατέθεσε υποψηφιότητα με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο αλλά αποδοκιμάστηκε και απέσυρε την υποψηφιότητα του, ενώ αποχώρησε άρον άρον από τη Λεωφόρο καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις εναντίον του.

Η πρόταση και η υποψηφιότητα Μαλακατέ ήταν μία εναλλακτική πρόταση (και η μοναδική που εν τέλει κατατέθηκε) που κατ' αρχήν δείχνει να ενώνει στο πρόσωπο του όλες τις δυνάμεις για την «επόμενη ημέρα», η οποία αναμένεται να έχει μεγάλες δυσκολίες για τον ιστορικό αθηναϊκό σύλλογο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάκης Μαλακατές με την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη ανέλαβε με επιτυχία την αναδιοργάνωση του τμήματος βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού.

Ο Τάκης Μαλακατές διακρίνεται για τη μετριοφροσύνη και τη διπλωματία και γαλουχήθηκε σε μία οικογένεια που έχει ταυτιστεί με τον Παναθηναϊκό. Ο πατέρας του, Ιωάννης Μαλακατές, υπήρξε αθλητής του μήκους και των δρόμων ταχύτητας αλλά και μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, ενώ από το 1964 ενεπλάκη στα κοινά του Ερασιτέχνη με πολυετή θητεία στη θέση του αντιπροέδρου. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο γιος του να ηγηθεί του «τριφυλλιού» σε μια κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του με το γηπεδικό ζήτημα να αποτελεί βασική προτεραιότητα. εν αναμονή και των εξαγγελιών του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη...

ΠαναθηναϊκόςΕρασιτέχνηςΠαναγιώτης Μαλακατές