Αθλητισμός|08.07.2020 20:31

ΕΠΟ: Ζητάει αλλαγή έδρας του τελικού του Europa Conference League

Newsroom

Η Ελλάδα παραμένει στη διεκδίκηση της διεξαγωγής του τελικού του Europa Conference League για το 2022 ή το 2023, ωστόσο κρίθηκε πως η έδρα της διοργάνωσης δεν μπορεί να είναι το Παγκρήτιο Στάδιο όπως αρχικά είχε αποφασιστεί και προταθεί στον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας που εστάλη στην UEFA. Στη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρθηκε πως η επιλογή του Παγκρήτιου έχει αδυναμίες πλέον. Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Αλέξης Δέδες, ανέφερε πως ούτε τα έργα στο Παγκρήτιο έχουν προχωρήσει, ούτε χρήματα υπάρχουν.

Επισης αναφέρθηκε πως δεν έχει συσταθεί οργανωτική επιτροπή λόγω της κόντρας μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της ΕΠΣ Ηρακλείου! Ο κ. Δέδες πρόσθεσε πως υπάρχει έγγραφο του δήμου Ηρακλείου που αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ζητάει το χώρο που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των τηλεοπτικών μέσων (βαν κλπ) για να τον μετατρέψει σε γήπεδο τένις, ενώ γνωρίζει ότι προορίζεται για άλλη χρήση στο φάκελο υποψηφιότητας, κάτι που εκθέτει τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η ΕΠΟ επί του παρόντος δεν αποσύρει την υποψηφιότητα της όμως θα προτείνει άλλο γήπεδο, πιθανότατα κάποιο στην Αθήνα.

Στις 17/7 η εκλογή νέου αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε παρουσία και του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε πως ο νέος αρχιδιαιτητής θα είναι αλλοδαπός με διετή, τουλάχιστον, σύμβαση. Ο διάδοχος του Βίτορ Μέλο Περέιρα θα επιλεγεί στις 17 Ιουλίου από ομάδα εργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των «Big-4», ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ θα επιλέξει τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR.

Europa Conference LeagueUEFAποδόσφαιρο