Αθλητισμός|08.07.2020 23:39

Διπλό χτύπημα η ΑΕΚ, νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και «πέταξε» στο +4 από τον ΠΑΟΚ

Newsroom

Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 2-0 τον ΟΦΗ και πρόσθεσε ακόμη τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό της, που της δίνουν σαφές προβάδισμα στη «μάχη» της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, καθώς πλέον βρίσκεται στο +4 από τον ΠΑΟΚ, που κόλλησε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Τα καθοριστικά γκολ πέτυχαν ο Ολιβέιρα στο 19' όταν από ασίστ του Παουλίνιο βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών και πλάσαρε εύστοχα και ο Σβάρνας που στο 45' σε θέση σέντερ φορ αξιοποίησε το γέμισμα του Λιβάγια και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του, πριν πάει στα αποδυτήρια.

Στο 65' ο Σακόρ σούταρε, ο Μπάρκας δεν μπλόκαρε και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, ο Αραούχο έχασε σπάνια ευκαιρία, όταν σε θέση τετ α τετ νικήθηκε από τον Γουάλι. Η ΑΕΚ έχασε μία ακόμη ευκαιρία με τον Παουλίνιο στο 77' αλλά βρήκε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ σε ετοιμότητα, ενώ στο 81' σε διπλή ευκαιρία, πάλι ο Γουάλι βγήκε νικητής. Η νίκη αυτή της ΑΕΚ ήταν μόλις η πρώτη εντός έδρας στα πλέι οφ(!), καθώς έχει νικήσει μακριά από το ΟΑΚΑ Άρη, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, αλλά δεν είχε τρίποντο στο γήπεδό της. Ο ΟΦΗ παραμένει η μοναδική ομάδα των πλέι οφ της Super League χωρίς νίκη, καθώς έχει να κερδίσει από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Η αφιέρωση του Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα, αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε πήρε μία φανέλα από τον πάγκο και το αφιέρωσε στον νεαρό μέσο της ΑΕΚ, Γιάννη Σαρδέλη, ο οποίος υπέστη κάταγμα κνήμης και θα απουσιάσει περίπου για τρεις μήνες απ' τη δράση.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (80' Σαμπανάζοβιτς), Κρίστισιτς (80' Τσιγκρίνσκι), Αλμπάνης (27' Βέρντε), Λιβάγια (58' Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (58' Αραούχο).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης (82' Σουρνάκης), Περδίκης (46' Μεγιάδο), Μπολάκης, Σακόρ, Βίκτορ, Στάικος (46' Νάστος), Ναμπί (59' Βαζ), Μάνος (46' Φιγκεϊρέδο).

Η βαθμολογία των πλέι οφ

1. Ολυμπιακός 85

2. ΑΕΚ 65

3. ΠΑΟΚ 61

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 36

ποδόσφαιροSuperLeagueΟΦΗΑΕΚ