Αθλητισμός|09.07.2020 07:12

Ανευρος και... άγευστος ο ΠΑΟΚ, δεν λύγισε τα «δεύτερα» του Παναθηναϊκού

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να... πετάξει στην Τούμπα για ένα ακόμη παιχνίδι στη διαδικασία των πλέι οφ κι όπως φαίνεται θα... πετάξει μέσα από τα χέρια του το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ο νεανικός και φρέσκος Παναθηναϊκός που παρατάχθηκε στο γήπεδο με τα... δεύτερα και πέντε παίκτες από τις ακαδημίες του, απέσπασε δίκαια μια ισοπαλία (0-0) που έφερε τον ΠΑΟΚ σε ακόμη πιο δυσμενή θέση στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης καθώς πλέον υπολείπεται της ΑΕΚ κατά τέσσερις βαθμούς, ενώ έπεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης την ερχόμενη Κυριακή (12 Ιουλίου) και εκκρεμεί και το παιχνίδι των Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα για ένα ακόμη ματς στα πλέι οφ έβγαλε στο γήπεδο όλες τις παθογένειές της καθώς δεν είχε φρεσκάδα και νεύρο αλλά κυρίως δεν είχε ιδέες και επιθετικό σχέδιο για να μπορέσει να σπάσει την αποτελεσματική αμυντική ζώνη του Παναθηναϊκού. Το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν δημιούργησε περισσότερες από 3-4 απειλητικές φάσεις καταδεικνύει και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα, η οποία δείχνει να έχει χάσει το... μέταλλο που διέθετε μέχρι πρότινος. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός που δεν είχε να χάσει τίποτα, είχε μόνο οφέλη από την θετική εικόνα των μικρών Ζαγαρίτη, Αλεξανδρόπουλου και Θεοχάρη που πήραν φανέλα βασικού στην Τούμπα.

Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε στη μετριότητα με τις δυο ομάδες να προσπαθούν δίχως όμως να είναι αποτελεσματικές. Οι νεαροί παίκτες του Παναθηναϊκού έτρεξαν αρκετά και άσκησαν μεγάλη πίεση στον Δικέφαλο, που όμως βρήκε λύσεις αμυντικά, όχι όμως και επιθετικά. Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 13' με κοντινή κεφαλιά του Καμπετσή στη σημαντικότερη φάση του πρώτου 45λεπτου, ενώ ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να φτάσει το 56' για να δημιουργήσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του με τον Ελ Καντουρί να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Το παιχνίδι παρέμεινε στο ίδιο τέμπο και στο υπόλοιπο του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μέτρα στο γήπεδο αλλά να μην μπορεί να πατήσει με ευκολία την αντίπαλη περιοχή. Εξ ου και το ότι η δεύτερη σημαντικότερη φάση του προήλθε από μακρινό σουτ του Ροντρίγκο που πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι στο 63'. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να απειλήσει άλλες δύο φορές στις καθυστερήσεις του αγώνα αλλά αρχικά ο Μάτος σημάδεψε... αέρα μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία ο Μαουρίσιο δεν ευστόχησε έπειτα από πολιορκία διαρκείας, με αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί για τον Δικέφαλο το τρίτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα στα πλέι οφ μετά την ήττα από την ΑΕΚ και την ισοπαλία στην έδρα του ΟΦΗ.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Καντουρί (82’ Τσιγγάρας), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (82’ Μάτος), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (62’ Στοχ), Τζόλης (62’ Λημνιός), Άκπομ (73΄Σφιντέρσκι).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Θεοχάρης, Ζαγαρίτης (80’ Μπεκ), Μπουζούκης (79’ Περέα), Αλεξανδρόπουλος (81’ Κολοβός), Μακέντα (81’ Σερπέζης), Ανουάρ, Καμπετσής (65’ Χατζηγιοβάννης).

ΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚSuperLeague