Αθλητισμός|09.07.2020 10:53

Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού στην επιστροφή του MLS στη δράση

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Το MLS, το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ επέστρεψε στη σέντρα μετά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στο συγκρότημα World Wide of Sports των εγκαταστάσεων Disney World της Φλόριντα, σε αγώνες που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, ωστόσο η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν σχεδόν 200 ποδοσφαιριστές, φορώντας μάσκες και μπλούζες με συνθήματα κατά του ρατσισμού, κράτησαν οδυνηρή σιγή και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι ποδοσφαιριστές φορούσαν μαύρα μπλουζάκια, μαύρα γάντια και μαύρες μάσκες με συνθήματα για το κίνημα «Black Lives Matter». Ανάμεσα στα συνθήματα που ξεχώριζαν ήταν τα «Black And Proud», «Silence Is Violence» και «lack All The Time».

Σήκωσαν υψωμένες τις γροθιές τους στον ουρανό, για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσο χρόνο δηλαδή ο George Floyd αγωνιζόταν να κρατηθεί στην ζωή, πριν το γόνατο του αστυνομικού του κόψει το νήμα της ζωής στη Μινεάπολη, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες εκατομμυρίων ανθρώπων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. 

O πρώτος αγώνας της σεζόν, βρήκε νικητές τους παίκτες της Ορλάντο Σίτι με 2-1 κόντρα στη νεοσύστατη ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, την Ίντερ Μαϊάμι, χάρη σε γκολ που πέτυχε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πορτογάλος πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Νάνι. Η Ιντερ προηγήθηκε αρχικά στο 47' με τον Αγκουντέλο, ενώ το Ορλάντο ισοφάρισε στο 70' με τον Μίλερ.

T
T

ρατσισμόςGeorge FloydBlack Lives MatterMLSΗΠΑποδόσφαιρο