Με φιλάθλους και αποστάσεις στις κερκίδες από τη νέα σεζόν οι Ολλανδοί
NewsroomΠριν από τρεις μήνες ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είχε αποφασίσει τη διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας πλέον καταστρώνει τα πλάνα για την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις κάτι που θα γίνει από τον Σεπτέμβριο.
Οι Ολλανδοί έχουν αποφασίσει να επιτρέψουν την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Σύμφωνα με έγγραφο που έχει σταλεί στις ομάδες, θα επιτραπεί η αξιοποίηση ενός ποσοστού μεταξύ 15 και 35% των κερκίδων ανάλογα με τη χωρητικότητα των γηπέδων. Επίσης, όλοι οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.
«Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα. Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να παίζουμε ξανά σε γεμάτα γήπεδα», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Η απόφαση αυτή πάντως, σε μια περίοδο που τα θετικά κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται, έχει γίνει αντικείμενο κριτικής στην Ολλανδία.
- Εισαγγελική παραγγελία για τους εμπλεκόμενους σε αδειοδότηση και λειτουργία της «Βιολάντα»
- Μαρουσάκης: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα - Οι χάρτες των βροχοπτώσεων
- Έχασε την περιουσία της και έμεινε άστεγη: Πίστευε πως μιλούσε με... τον Τσάρλι Χάναμ και άλλους - Πώς την εξαπάτησαν
- Γιάννης Μπέζος για δηλώσεις Καρυστιανού: «Αυτά είναι πισωγυρίσματα - Θα ‘λεγα κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε»