Αθλητισμός|11.07.2020 17:54

Ολυμπιακός - Β. Σπανούλης: Συμπλήρωσαν 10 χρόνια κοινής πορείας και συνεχίζουν

Newsroom

Ο Ολυμπιακός προανήγγειλε μέσω twitter την παραμονή του εμβληματικού του αρχηγού στην ομάδα και λίγες ώρες μετά η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωνε το γεγονός. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας (11/7) δεν έγινε τυχαία καθώς πριν από 10 χρόνια , στις 11 Ιουλίου του 2010 ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσιζε να αλλάξει πορεία στην καριέρα του λαμβάνοντας την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ.

«Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος, συναντήθηκε με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη και συμφώνησαν την ανανέωση της συνεργασίας τους ακόμη ένα χρόνο», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ. Ο Σπανούλης σε αυτή την δεκαετία οδήγησε τον Ολυμπιακό σε σε 3 πρωταθλήματα (2012, 2015, 2016), 2 Euroleague (2012, 2013), 1 Κύπελλο Ελλάδας (2011) αλλά και 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013).

Σπανούλης: «Νοιώθω περήφανος και ευλογημένος»

Αναφερόμενος στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης δήλωσε: «Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια και νιώθω σα να είναι μόλις χθες! Δέκα χρόνια γεμάτα υπέροχες αναμνήσεις, μεγάλες χαρές, μεγάλες στιγμές, αλλά και στεναχώριες. Καταφέραμε σπουδαία πράγματα αυτή την δεκαετία με τον Ολυμπιακό και ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη κάθε Ολυμπιακού και κάθε φιλάθλου!» , δήλωσε μιλώντας στο επίσημο site της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τους Προέδρους για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει μια εξαιρετική σχέση και η χημεία μας είναι μοναδική! Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. Είναι τεράστια τιμή για εμένα όλο αυτό και τους ευχαριστώ.

Επίσης, ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τον κόουτς, όλους όσοι δουλεύουν στην ομάδα και φυσικά τους φιλάθλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Νιώθω περήφανος και ευλογημένος που ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της που όπως πάντα είναι υψηλοί και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες».

Σημαντικές στιγμές από την ζωή και την καριέρα του Kill Bill

*Ο Παναθηναϊκός και η οικογένεια Γιαννακόπουλου πλήρωσαν το 2007 το ποσό των 6,5 εκατομμύρια ευρώ για να φέρουν πίσω τον Σπανούλη από το ΝΒΑ. Τα 5,5 αφορούσαν την 3ετή συνεργασία με τον V Span και 1 εκατομμύριο δόθηκε στους Spurs που είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα του μετά την αποχώρηση από το Χιούστον. Το 2010 η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό θα στοιχίσει στους ερυθρόλευκους 7,5 εκ. ευρώ.

Η πιο συγκινητική για τον Σπανούλη στιγμή κατά την παραμονή του στην Αμερική όσο αγωνίζονταν στο ΝΒΑ ήταν ένας διάλογος που είχε με τον Κόμπε Μπράιαντ στο περιθώριο ενός αγώνα των Ρόκετς με τους Λέικερς. «Ο Κόμπε με πλησίασε και μου είπε «σε είδα το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο. Συγχαρητήρια, αξίζεις να βρίσκεσαι εδώ». Καταλαβαίνεις πως ένοιωσα» , θα διηγηθεί

*Τον Δεκέμβριο του 2009 παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ολιμπία Χοψονίδου με την οποία σήμερα έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια που αριθμεί συνολικά 7 μέλη!

*Ένα από τα τατουάζ που έχει χτυπήσει είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πατέρα του Θανάση που έφυγε από την ζωή το 1997. Τατουάζ έχει κάνει και ονόματα παιδιών του. Σε συνέντευξη του στο παρελθόν έχει αναφέρει πως αγαπημένο moto  ζωής είναι το «όποιος αξίζει ανταμοίβεται».

*Υπηρέτησε επί σειρά ετών τις εθνικές ομάδες στις οποίες ξεκίνησε να αγωνίζεται από 17 ετών.  Με την Εθνική Ανδρών κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 2005, πανηγύρισε την 2η θέση στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας(2006) και κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφάσισε ότι ο κύκλος του στην Εθνική είχε κλείσει.

*Ο Σπανούλης έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague τον Οκτώβρη του 2005. Δεκατέσσερα  χρόνια μετά έχει στο ενεργητικό του τρεις τίτλους Euroleagueτίτλο MVP της διοργάνωσης, τρεις τίτλους MVP του Final Four, έχει βρεθεί οκτώ φορές στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Από τον Μάρτιο του 2018 έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της Euroleague, ενώ βρίσκεται στην 1η θέση των σκόρερ της Basket League.

T

ΟλυμπιακόςΒασίλης Σπανούληςμπάσκετ