Αθλητισμός|11.07.2020 23:56

Πετούσε στη βροχή ο Χάμιλτον στις δοκιμές της Αυστρίας

Newsroom

Μια εβδομάδα μετά τον διπλό θρίαμβο (με pole position και νίκη) του Βάλτερι Μπότας στην πίστα της Αυστρίας για τον πρώτο αγώνα της σεζόν, ήρθε ο Λιούις Χάμιλτον για να θυμίσει ποιός παραμένει το αφεντικό στη Formula 1. Ο Αγγλος πιλότος και έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έμεινε δεύτερος στις κατατακτήριες και τέταρτος στον αγώνα, επανήλθε δριμύτερος για τον δεύτερο αγώνα του 2020 στην ίδια πίστα, παίρνοντας την pole position για 89η φορά στην καριέρα του.

Υπό καταρρακτώδη βροχή, ο Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο γύρο στο GP της Αυστρίας, αφήνοντας πίσω του τον Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν και στην τρίτη θέση τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ.  Ο Βρετανός έκανε χρόνο 1.19.273 με τη Mercedes, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid στον αγώνα της Κυριακής (12/7).

Ακολούθησαν οι: Μπότας, Οκον, Νόρις, Αλμπον, Γκασλί, Ρικιάρντο, Φέτελ, Ράσελ, Στρολ, Κβίατ και Λεκλέρκ. Ο τελευταίος τερμάτισε ενδέκατος αλλά λόγω περιστατικού που είχε με τον Κβίατ, τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων και θα εκκινήσει από τη 14η θέση.

Μαξ ΦερστάπενΣαρλ ΛεκλέρκMercedesΛιούις ΧάμιλτονGP ΑυστρίαςFormula 1