Αθλητισμός|12.07.2020 18:08

Formula 1: Ιπτάμενος Χάμιλτον - Κυρίαρχη Mercedes, καταστροφή για Ferrari

Newsroom

Την προηγούμενη εβδομάδα δυσκολεύτηκε, αμφισβητήθηκε και λίγες ημέρες αργότερα έδωσε απαντήσεις επιβεβαιώνοντας πως παραμένει ο κυρίαρχος οδηγός στις πίστες της Formula 1. Ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (11/7) στο δεύτερο σερί Γκραν Πρι της Αυστρίας ότι δεν θα άφηνε τη νίκη να φύγει από τα χέρια του. Και με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στην εκκίνηση ο Βρετανός... πέταξε κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα. Διατηρήθηκε στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και το φινάλε, ολοκληρώνοντας έναν αρκετά βαρετό αγώνα ως προς τις τρεις πρώτες θέσεις, όπου η μόνη αλλαγή συγκριτικά με την έναρξη είχε να κάνει με το προσπέρασμα του δεύτερου Βάλτερι Μπότας στον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έμεινε τρίτος.

Η κυριαρχία της Mercedes επιβεβαιώθηκε για δεύτερο σερί γκραν πρι καθώς ήδη έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες, όπως επιβεβαιώθηκε και το καταστροφικό ξεκίνημα της Ferrari που έχασε και τα δύο μονοθέσιά της λόγω μιας σύγκρουσης του Σεμπάστιαν Φέτελ με τον teamate του Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος είχε την ευθύνη για το τρακάρισμα.

Τη δεκάδα που βαθμολογείται συμπλήρωσαν οι: Αλμπον, Νόρις, Πέρες, Στρολ, Ρικιάρντο, Σάινθ και Κβίατ, ενώ ο Σάινθ πήρε έναν επιπλέον βαθμό έχοντας τον ταχύτερο γύρο.

Παράλληλα, η F1 λανσάρισε για πρώτη φορά και την απονομή των τροπαίων μέσω ρομπότ λόγω κορονοϊού προκειμένου να αποφεύγονται οι επαφές...

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα της Formula 1 είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα της Ουγγαρίας.

Μαξ ΦερστάπενΒάλτερι ΜπόταςFormula 1FerrariΛιούις ΧάμιλτονGP Αυστρίας