Αθλητισμός|12.07.2020 22:06

Καντέρ κατά Ερντογάν: «Μετέτρεψε σε τζαμί την Αγία Σοφία για τις ψήφους»

Newsroom

Στο στόχαστρο του Τούρκου σταρ του NBA Ενές Καντέρ μπήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Πιστεύω ότι είναι ένα από τα "παιχνίδια» του Ερντογάν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, μιλώντας στον Alpha. «Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες. Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια».

Ακόμη είπε ο διάσημος NBAer, ο οποίος δεν διστάζει να ασκεί έντονη κριτική στον Τούρκο πρόεδρο: «Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ' αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023. Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: "Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω"».

Και κατέληξε: «Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα "ευχαριστώ" που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ», κατέληξε.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕνές ΚαντέρΑγία Σοφία