Αθλητισμός|13.07.2020 17:35

Το CAS έδειξε τον δρόμο της παραίτησης και στον Γ. Βρυώνη της Εφέσεων

Newsroom

Η απόφαση-«ράπισμα» του CAS στη γνωμάτευση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του Λευτέρη Αυγενάκη και κατ' επέκταση στους δικαστές της επιτροπής εφέσεων που τη χαρακτήρισαν δεσμευτική, έφερε -πλην της παραίτησης του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων, Παναγιώτη Φιλόπουλου- και αυτή του μέλους της Επιτροπής, Γεράσιμου Βρυώνη. Οι δυο δικαστές ήταν εκείνοι που ψήφισαν με υπέρ της δεσμευτικότητας της γνωμάτευσης της ΕΕΑ, καταδικάζοντας τον ΠΑΟΚ χωρίς να τον δικάσουν

Η παραίτηση των δυο μελών της επιτροπής εφέσεων αποτελούσε μονόδρομο μετά τα όσα ανέφερε το CAS στο σκεπτικό της απόφασής του, κάτι που είχε επισημάνει και σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Οι δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ λανθασμένα υπέθεσαν ότι η απόφαση της ΕΕΑ στην Ελλάδα με ημερομηνία 27/1/2020 ήταν δεσμευτική και ως εκ τούτου δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Απούσης της ουσίας και χωρίς την πρέπουσα έγκριση των συμπερασμάτων της έκθεσης της ΕΕΑ, η έκθεση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ ως εναρκτήρια βάση για την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ» σημείωσε στο σκεπτικό της απόφασής του το CAS.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε αναφέρει: «Όσοι αποφάσισαν περί του αντιθέτου, οι Φιλόπουλος και Βρυώνης, οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν, όχι μόνο γιατί παρότρυναν τον διασυρμό του ονόματος του ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί συνέβαλαν στον ντροπιασμό της ελληνικής Dικαιοσύνης στα μάτια του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου».

ΠΑΟΚCASποδόσφαιρο