Αθλητισμός|20.12.2018 17:15

Κύπελλο Ελλάδας: Πρωτιά με το…στανιό για την ΑΕΚ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 στο Βόλο του τοπικής ομάδας (πρωτοπόρου στη Β’ Εθνική) και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου. Οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα, ωστόσο και πάλι έδειξαν πως βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν απελπιστική. Αν και προηγήθηκε στο 4’ με τον Μοράν (έπειτα από δοκάρι του Μπότου), ισοφαρίστηκε άμεσα (6’) από τον Πίσπα και βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Το κέντρο ανύπαρκτο, παίκτες αδιάφοροι, πολλά λάθη, συνεχείς χαμένες μονομαχίες, συνέθεταν το σκηνικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μετά την είσοδο των Κλωναρίδη και Μπογέ, η ΑΕΚ έβγαλε ποιότητα, δημιουργικά. Ο Λιβάγια σοβαρεύτηκε και με δύο προσωπικά τέρματα (59’ και 71’) καθάρισε τη νίκη, ενώ είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Γιαννιώτα.

Βόλος: Μπουργάνης, Καρρίκι (52’ Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46’ Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Δεμηρτζόγλου, Ηλιόπουλος, Λούκας (46’ Κορέλας), Φράγκος, Πίσπας

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τσόσιτς, Μοράν (76’ Μπάμπης), Γιαννιώτας, Μπότος (55’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (55’ Μπογέ), Λιβάγια.

Κύπελλο ΕλλάδαςΑΕΚΒόλος