Αθλητισμός|20.12.2018 18:51

Κούγιας στο ethnos.gr: Ηταν αναίσθητος και συνέχιζαν να τον χτυπούν (vid)

Newsroom

Την πρωτοφανή αγριότητα των δραστών της επίθεσης του διαιτητή Θανάση Τζήλου περιέγραψε ο δικηγόρος του διεθνούς διαιτητή μιλώντας στο ethnos.gr. Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «ανθρώπους που ήταν αποφασισμένοι να σακατέψουν» τον πελάτη του και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Αστυνομία θα έχει αρκετά στοιχεία στα χέρια της, καθώς η επίθεση έγινε σε μια περιοχή πολύ καλά φρουρούμενη.

«Ηταν ένα πολύ σκληρό περιστατικό. Οι δράστες είχαν επαγγελματική οργάνωση. Ηταν άνθρωποι αποφασισμένοι να σακατέψουν. Τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά, στο κεφάλι και τα γόνατα. Ακόμη κι όταν ο Τζήλος έχασε τις αισθήσεις του από τα χτυπήματα στον κεφάλι και σωριάστηκε στο έδαφος, αυτοί συνέχιζαν να τον χτυπούν στα γόνατα, θέλοντας προφανώς να σταματήσουν την καριέρα του στη διαιτησία», είπε ο πρόεδρος της ΑΕΛ και δικηγόρος του Θανάση Τζήλου.

«Η περιοχή στην οποία χτυπήθηκε ο Τζήλος είναι πολύ καλά φρουρούμενη, από τις καλύτερα φρουρούμενες περιοχές στη Λάρισα και γι αυτό το λόγο πιστεύω πως υπάρχουν πολλά στοιχεία στα χέρια της Αστυνομίας. Και για τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και για τις κινήσεις των δραστών πριν από τα χτυπήματα, αλλά και κατά τη διαφυγή τους. Επίσης, αν έχουν κινηθεί από την εθνική οδό, γιατί είναι σίγουρο πως αυτοί οι άνθρωποι δεν προέρχονται από την περιοχή, τότε τα στοιχεία θα είναι ακόμη περισσότερα», συνεχίζει ο Αλέξγς Κούγιας.

«Ο Τζήλος έχει καταθέσει τα πάντα στην Αστυνομία, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που είχε τις αισθήσεις του. Πήγε να πάρει κουλούρι, είδε μπροστά του τους τρεις δράστες, ένας εκ των οποίων κρατούσε βαριοπούλα. Σε χρόνο ρεκόρ έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου, τον τράβηξαν έξω και τον χτυπούσαν ασταμάτητα. Ακόμη κι όταν έπεσε κάτω τραυματισμένος στο κεφάλι, συνέχιζαν να τον χτυπούν στα γόνατα, προφανώς για να του κόψουν την καριέρα στη διαιτησία».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ο Τζήλος είναι από τους αδικημένους διαιτητές του ελληνικού ποδοσφαίρου, απ’ αυτούς που πολεμήθηκαν από την «Παράγκα 1» και την «Παράγκα 2». «Είναι ένας ταλαιπωρημένος διαιτητής, δεν ανήκε στις περιβόητες παράγκες. Ανέβηκε τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν έχει να τον κατηγορήσει για τίποτα.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να συνδυάσουν την επίθεση με τον αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός, ωστόσο η Αστυνομία ψάχνει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτά που δεν φαντάζεται ο πιο ευφάνταστος δημοσιογράφος. Αναλύει όλα τα τελευταία χτυπήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να δει αν συνδέονται μεταξύ τους. Υπήρχε η επίθεση στον Τσαχειλίδη, στον διαιτητή Ζωγράφο, στον δικηγόρο Λίβα και η Αστυνομία κοιτάζει κατά πόσο όλες αυτές οι υποθέσεις συνδέονται με την επίθεση στον Τζήλο».

Ο Αλέξης Κούγιας εκφράζει την ελπίδα πως αυτή τη φορά οι δράστες της επίθεσης θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, κάτι που δεν έγινε σε άλλες περιπτώσεις «όπως στην επίθεση στον Βασάρα, όπου η Αστυνομία ήξερε τον δράστη, ήξερε ότι προέρχεται από σωματοφύλακα παράγοντα που πλέον δεν ανήκει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το OPEN αποκάλυψε βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης στον διαιτητή Τζήλο. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, ενώ ακούγονται και οι κραυγές του Τζήλου, την ώρα που οι περίοικοι σπεύδουν να καλέσουν την αστυνομία και να δουν τι έχει συμβεί στον αιμόφυρτο ρέφερι, που ήταν ξαπλωμένος στην άσφαλτο.

Θανάσης ΤζήλοςΑλέξης Κούγιαςδολοφονία