Αθλητισμός|03.08.2020 16:11

Υποβιβάστηκε ο Πανιώνιος και ελπίζει μόνο σε αναδιάρθρωση

Newsroom

Ο Πανιώνιος έπαιζε την παραμονή του στην κατηγορία στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο όμως στην 7η και τελευταία αγωνιστική των play out οι κυανέρυθροι  αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων (0-0). Ο Ατρόμητος παρότι αδιάφορος βαθμολογικά ήταν η ομάδα που διεκδίκησε με μεγαλύτερη ένταση τη νίκη κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις του στα play out πετυχαίνοντας αρχικά τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες όμως η ήττα από τον Παναιτωλικό και η ισοπαλία απέναντι στον Ατρόμητο αποδείχθηκαν καταδικαστικές για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που παρέμεινε τελευταία στην βαθμολογία με 23 βαθμούς αποχαιρετώντας έτσι τη μεγάλη κατηγορία. Εκτός κι αν τελικά ευνοηθεί από μια πιθανή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Ο Πανιώνιος αντιμετώπισε με το «καλημέρα» πολλά προβλήματα καθώς ήταν άνευρος, έδωσε πολύ χώρο στον Ατρόμητο ,έδειξε έλλειψη συγκέντρωσης και αδυναμία να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι πήραν σχετικά γρήγορα τα ηνία του αγώνα και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις στο α΄ ημίχρονο, μια με τον Μανούσο στο 19΄ και μια με τον Νάτσο στο 41΄ .

Στο β΄ ημίχρονο ο Ατρόμητος πίεσε ακόμη περισσότερο την ομάδα της Νέας Σμύρνης με τον Σλοβένο γκολκίπερ του Πανιωνίου Μάτιτς Κότνικ να αναδεικνύεται σε μορφή του αγώνα αποκρούοντας δύσκολα σουτ τόσο του Ρισβάνη όσο και του Ραμπέγιο.

Στο τέλος ο αγώνας πρόσφερε έντονες συγκινήσεις με τον Ατρόμητο να χάνει μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία στο 90΄με τον Βέλλιο ενώ στις καθυστερήσεις ο Πανιώνιος βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Τσιλούλη να αστοχεί σε κοντινό πλασέ.

Αντίπαλος των δυο ομάδων ήταν η ζέστη και η υγρασία με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 28 και 30 βαθμών Κελσίου στην διάρκεια του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μέγερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Νάτσος(75΄ Ούμπιντες), Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού (67΄Βέλλιος), Ραμπέγιο, Ανδρούτσος(67΄Γιακουμάκης), Μανούσος

Πανιώνιος: Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς(76’ Οικονομίδης), Παπανικολάου, Τσιλούλης, Λυμπεράκης(88΄Δούμπιος), Αραμπούλι(58΄Άρτσε).

Στην 12η θέση ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός επικράτησε του Βόλου με 1-0 τερματίζοντας 12ος (με 29 βαθμούς),εξασφαλίζοντας την παραμονής του ανεξάρτητα εάν θα υπάρξει ή όχι αναδιάρθρωση της κατηγορίας.

Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 32΄ με «δράστη» τον Ντουάρτε ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γύρισμα του Μπαραϊροβιτς στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο γυριστό σουτ.

Η ομάδα του Βόλου έπαιξε ελεύθερα και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε δυο πολύ καλές ευκαιρίες που κατέληξαν στο δοκάρι της εστίας του Φερνάντεθ, μια στο 2ο λεπτό με την κεφαλιά του Μήτογλουκαι μια στο 45΄ μετά την κεφαλιά-ψαράκι του Γέντρισεκ.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Παρράς, Ντάλσιο, Ταχάρ (80' Τσιγγάρας), Αριγίμπι (63' Μουνιέ), Ρόσα (63' Αλβαρεζ), Ντουάρτε (80' Μπελεβώνης), Μπαΐροβιτς (89' Καββαδίας). 

Βόλος: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Δημόπουλος (70' Κορέλας), Μήτογλου, Φεράρι, Μαξ, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης (90' Μπάλλας), Μουνίθ, Κυζιρίδης, Γέντρισεκ (55' Ζοάο). 

SuperLeague1ποδόσφαιροΠανιώνιοςΑτρόμητος