Αθλητισμός|20.12.2018 22:40

Κύπελλο Ελλάδας: «Εξάρα» του ΠΑΟΚ, αποκλείστηκε ο Αρης

Newsroom

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 11.30 θα διενεργηθεί η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή.

Την προηγούμενη ημέρα, όμως, έγιναν μεγάλες μάχες, με ωραίο θέαμα και αρκετά γκολ... 

Ο ΠΑΟΚ «γάζωσε» με έξι γκολ - Εκτελεστές Πρίγιοβιτς-Καρέλη!

Όργωσε στο… χωράφι των Σπάτων ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 6-0 του Αήττητου και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος ως πρώτος από το τέταρτο γκρουπ, παίρνοντας μαζί του στην επόμενη φάση τον Εργοτέλη, που έβγαλε... νοκ-άουτ τον Άρη.

Τρία γκολ σε ένα ημίχρονο πέτυχε (63’, 84’, 85’) ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Ξεμπούκωσε με δύο γκολ (16’, 75’) ο Καρέλης, που άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Λουτσέσκου. Σκόραρε και ο Κάνιας (26’), ο οποίος αποχώρησε ως αλλαγή στο φινάλε.

Κάζο για τον Άρη: Ο Εργοτέλης τον πέταξε εκτός Κυπέλλου!

Θύμα έκπληξης (και) στο Κύπελλο έπεσε ο Άρης!

Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, οι «κίτρινοι» υπέστησαν ακόμα μεγαλύτερο σοκ, χάνοντας 3-2 από τον Εργοτέλη και αποχαιρετώντας τη διοργάνωση.

Οι μαχητικοί Κρητικοί σμπαράλιασαν την ομάδα του Παντελίδη και αφού πήραν προβάδισμα λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (με σουτ του Μπουρσέλη που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα) σε τέσσερα λεπτά καθάρισαν ουσιαστικά τη νίκη-πρόκριση:

Με τον Ιατρούδη να ολοκληρώνει υπέροχο συνδυασμό στο 49’ και τον Έφορντ να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας τέσσερα λεπτά αργότερα και φεύγοντας μόνος στην αντεπίθεση, να εκτελεί τον Καντιμοίρη.

Κάπου εκεί οι «κίτρινοι» αντέδρασαν και με πρωταγωνιστή τον Ντιγκινί επιχείρησαν ν’ απαντήσουν. Ο Γάλλος λοιπόν μείωσε στο 57’ με ωραίο διαγώνιο πλασέ και έκανε θρίλερ τα τελευταία λεπτά ευστοχώντας σε πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Κοζορώνη στο 74’.

Παρόλο όμως που πήγε να ολοκληρώσει μόνος του τη μεγάλη ανατροπή, ο Ντιγκινί είδε τον Κατσιμήτρο να του λέει διπλό «όχι» στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη ως το τέλος και να σφραγίζει μια θριαμβευτική πρόκριση για τον Εργοτέλη.

Απόλλων Λάρισας-Λαμία 0-7

Ήθελε ήττα του Βόλου, νίκη δική της και μάλιστα με πολλά γκολ και, πράγματι, η Λαμία είδε όλες τις συνθήκες να την ευνοούν, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε στη Λάρισα με το ευρύ 7-0 επί του τοπικού Απόλλωνα και, σε συνδυασμό με την ήττα του Βόλου από την ΑΕΚ, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ομάδα της Θεσσαλίας και θα είναι στην αυριανή κληρωτίδα ως 2η.

Σε ό,τι αφορά το ματς, ο Ασίγκμπα άνοιξε μόλις στο 10' το σκορ με το 0-1 να μένει μέχρι και το 64', όταν δηλαδή η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο άλλο ματς του ομίλου.

Σε εκείνο το σημείο, η Λαμία φόρτσαρε και έκανε το 2-0 με τον Μπουλούλη και μάλιστα μέχρι το 69’ μπόρεσε να πετύχει άλλα δύο τέρματα (67’ Μπαράλες, 69’ Κωστίκας) διαμορφώνοντας το 4-0, που σήμαινε νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ωστόσο, η Λαμία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πέτυχε άλλα τρία γκολ μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης με τους Τσούκαλο (79’), Ρόμανιτς (81’) και Βασιλαντωνόπουλο (88’), τελειώνοντας το ματς στο ευρύ 7-0.

Έμεινε «όρθιος» στα Τρίκαλα και προκρίθηκε ο Απόλλων Σμύρνης

ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έπαιζε για δύο αποτελέσματα στα Τρίκαλα και το γεγονός αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για τη νίκη αλλά την "ελαφρά ταξιαρχία" να μένει όρθια και να προκρίνεται στους "16" του Κυπέλλου ως 2η στον 6ο όμιλο πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που είχε ελάχιστες συγκινήσεις, τα Τρίκαλα μπήκαν φουλ επιθετικά στο δεύτερο και μετά από δύο κλασικές ευκαιρίες που έχασαν, κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ στο 54' με τον Καπό.

Με το 1-0 θα έπαιρναν την πρόκριση, όμως το σκορ αυτό δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 66' ο Ταΐρης έχασε τη μπάλα από σέντρα του Τσιάρα και ο Ελ Χέλβε ισοφάρισε εύκολα σε 1-1, για να πετύχει έτσι το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους φιλοξενούμενους.

Πρώτη η ΑΕΚ, ο Λιβάγια… απέκλεισε τον Βόλο!

Με το απόλυτο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ, μετά και τη σημερινή της νίκη με 3-1, μέσα στον Βόλο, επί της τοπικής ομάδας η οποία παράλληλα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Μοράν μόλις στο 4’, για να έρθει η απάντηση της ομάδας της Μαγνησίας δύο λεπτά μετά, με τον Πίσπα. Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη βελτίωσαν την εικόνα της ΑΕΚ και μετά ανέλαβε… δράση ο Λιβάγια που σκόραρε στο 59’ και το 71’, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα!

Η «Ένωση» είχε και δύο δοκάρια, με τον Μπότο, που άφησε καλές εντυπώσεις όσο αγωνίστηκε, στη φάση πριν το 0-1, καθώς επίσης και με τον Γιαννιώτα, στο 83ο λεπτό. Ο Βόλος έδειξε γιατί είναι ο πρωτοπόρος της Football League. Ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου του πρόσθεσε άγχος και, σε συνδυασμό με τη διαφορά ποιότητας… λύγισε.

Στους «16» με τεσσάρα η Λάρισα

Η Λάρισα προκρινόταν και με ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου για να περάσει στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Τελικά, προκρίθηκε με πολύ πιο πανηγυρικό τρόπο και, συγκεκριμένα, επικρατώντας με το ευρύ 0-4.

Παναχαϊκή - Λεβαδειακός 2-1: Πρόκριση με... Superleagueάτη εμφάνιση για τους Αχαιούς

Την παρουσία της στους 16 του Κυπέλλου σφράγισε η Παναχαϊκή, επικρατώντας με σκορ 2-1 στον «τελικό» με τον Λεβαδειακό.

Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Κυνηγόπουλος και Μωραΐτης, ενώ μείωσε ο Μαρκόβσκι, για τους Βοιωτούς.

Στην κληρωτίδα της κλήρωσης της Παρασκευής (15:00) θα μπουν οι παρακάτω 16 ομάδες, χωρισμένες σε δύο γκρουπ. Το ένα των οκτώ ομάδων που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των αντίστοιχων ομίλων και το άλλο των οκτώ ομάδων που προκρίθηκαν ως δεύτερες. Υπενθυμίζεται ότι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους στη φάση των «16».

Οι οκτώ πρώτοι των ομίλων:

  • Πανιώνιος
  • Ολυμπιακός
  • ΟΦΗ
  • Παναθηναϊκός
  • Ατρόμητος
  • ΑΕΚ
  • Αστέρας Τρίπολής
  • ΠΑΟΚ

Οι οκτώ δεύτεροι των ομίλων:

  • Λάρισα
  • Παναχαϊκή
  • Ξάνθη
  • ΑΟΧ/Κισσαμικός
  • ΠΑΣ Γιάννινα
  • Λαμία
  • Απόλλων Σμύρνης
  • Εργοτέλης
αποτελέσματαΚύπελλο Ελλάδας