Αθλητισμός|19.07.2020 12:52

Παναθηναϊκός: Προ των πυλών Ρος και Όγκαστ, εξελίξεις με Λαπροβίτολα και Γουίτινγκτον

Newsroom

Μετά τις ανακοινώσεις απόκτησης των Νέντοβιτς και Φόστερ ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει δυο ακόμη μεταγραφικές κινήσεις. Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, γνωστός μας από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τα προηγούμενα χρόνια με την ΑΕΚ, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, έμεινε ελεύθερος και οδεύει προς…ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του κι όλα δείχνουν πως το deal θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ο Ρος σε 10 ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Euroleague είχε 5,5 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ, 1,2 κλεψίματα μέσο όρο. Με την ΑΕΚ στο Basketball Champions League τη σεζόν 2018-19, είχε μέσο όρο 12,9 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ, 2,2 κλεψίματα.

Οι «πράσινοι», επίσης, έχουν προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Ζακ Ογκαστ, ο οποίος έπειτα από δυο χρόνια στην Γαλατασαράι ετοιμάζεται να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Ο 27χρονος σέντερ αποχαιρέτησε την Γαλατά, γράφοντας στον λογαριασμό του στα social media: «Ευχαριστώ για αυτά τα 2 ιδιαίτερα χρόνια. Είμαι υπερήφανος που αποτέλεσα κομμάτι μίας τόσο σεβαστής ομάδας στην Τουρκία. Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τους φιλάθλους, προπονητές, χορηγούς, διοικούντες και συμπαίκτες που είχα και στάθηκαν στο πλευρό μου. Η Γαλατά θα είναι πάντα κομμάτι μου. Ευχαριστώ!» Ο Όγκαστ με την Γαλατά είχε μέσο όρο 12,4 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 1,6 κλεψίματα, 1,5 ασίστ και 1 μπλοκ.

Ο Παναθηναϊκός «καραδοκεί», επίσης, για την απόκτηση του Νίκολας Λαπροβίτολα. Ο 30χρονος πλέι μέικερ ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό του, διατηρώντας τον στο ρόστερ της. Πληροφορίες ανέφεραν πως ο Λάσο είχε εισηγηθεί την αποδέσμευσή του, ωστόσο, αυτό δεν έχει απόλυτα επιβεβαιωθεί.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, βρίσκεται σε ετοιμότητα έχοντας ενημερώσει την πλευρά του παίκτη του για το ενδιαφέρον του ενώ κι ο ίδιος ο Λαπροβιτόλα φέρεται να έχει ζητήσει από την Ρεάλ να ξεκαθαρίσει την θέση της σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα.Ο Λαπροβίτολα  την σεζόν 2019-20 είχε 5 πόντους και 3 ασίστ  σε 23 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός επίσης επιμένει στην περίπτωση του Γκρεγκ Γουίτινγκτον συμπαίκτη μέχρι πρότινος του Ζακ Όγκαστ στην Γαλατασαράι. Ο 27χρονος φόργουορντ εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του Γιώργου Βόβορα και τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Στην διάρκεια της σεζόν που πέρασε στο EuroCup ο Γουίτινγκτον είχε μέσο όρο 12,5 πόντους, 6,4 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 1,3 κλεψίματα ενώ σούταρε με 48,4% στα τρίποντα.

T
T

Χάουαρντ Σαντ ΡοςEuroleagueμπάσκετΠαναθηναϊκός