Αθλητισμός|19.07.2020 18:20

ΚΑΕ Άρης: Το μεγάλο αδιέξοδο, οι κίνδυνοι και τα οκτώ ban της FIBA

Θοδωρής Φελάνης

Εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον του μπασκετικού Άρη είναι η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη που προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 22/7 με θέμα τα προβλήματα της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ.

Το ιστορικό καλαθοσφαιρικό τμήμα του Άρη αυτή τη στιγμή έχει απαγορευτικό μεταγραφών από την FIBA καθώς συνολικά 8 πρώην παίκτες της ομάδας  (Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίτσεβιτς, Σανικίντζε, Κάμινγκς, Καββαδάς, Μπάκνερ, Γουίβερ) έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις εις βάρος του Άρη.

Και σαν μην έφτανε αυτό, η FIBA τέλη Ιουνίου ενημέρωσε την ΕΟΚ με επιστολή της να μην προχωρήσει στην έκδοση κανενός δελτίου παίκτη σε ομάδες που έχουν απαγορευτικό μεταγραφών τονίζοντας πως θα πρέπει μέχρι τις 25 Ιουλίου να έχουν τακτοποιήσει εκκρεμότητες τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν Άρης και Απόλλων Πατρών.

Ο Άρης απάντησε με επιστολή σε ΕΟΚ και FIBA ζητώντας παράταση ενός έτους ώστε να μπει ξανά σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές του. Την ίδια στιγμή δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό με τον Ερασιτέχνη να έχει προτείνει μεταβίβαση των μετοχών από τον Δημήτρη Γουλιέλμο σε 18 πρόσωπα που έχει προτείνει ο ΑΣ Άρης.

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν μια προσπάθεια ώστε να συντάξουν φάκελο για την αδειοδότησή τους, ενώ αναζητούνται και τα χρήματα της εγγυητικής (140+60.000 ευρώ) που θέσπισε ο ΕΣΑΚΕ σύμφωνα με τα νέα κριτήρια ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Την ίδια στιγμή ο Άρης ελπίζει στην παραχώρηση του Αλεξανδρείου (κατέθεσε στη διοίκηση των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης το business plan για τη χρήση του) προκειμένου να αποδεσμευτούν χρήματα που σήμερα δίνονται ως ενοίκιο, γεγονός που στερεί από την ομάδα ένα σημαντικό έσοδο το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιήσει προς όφελος της.

ΑρηςFIBABasket Leagueμπάσκετ