Αθλητισμός|19.07.2020 22:03

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με θρίαμβο το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Newsroom

Ο Ολυμπιακός είχε προγραμματίσει ένα μεγάλο πάρτι για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας του και δεν ήθελε να αφήσει τίποτα και κανέναν να του χαλάσει την γιορτή. Οι ερυθρόλευκοι είπαν «αντίο» στην σεζόν 2019-20 με τον ιδανικότερο τρόπο κερδίζοντας εύκολα την ΑΕΚ (3-0) στην τελευταία αγωνιστική των play off της SuperLeague προσθέτοντας έτσι έναν ακόμη τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη τους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος, στα πρώτα λεπτά ήταν καταιγιστικός, δημιουργώντας με το καλημέρα πλήθος ευκαιριών. Μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 10΄ (1-0)με τον Βαλμπουενά να βρίσκει δίχτυα μετά από ωραίο γύρισμα με κεφαλιά του Φορτούνη.

Λίγο αργότερα (στο 22΄ ) ο Ραντζέλοβιτς πέτυχε ένα γκολ-ποίημα. Ο Σέρβος εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Φορτούνη και άδειασε τον Μπακάκη διπλασιάζοντας έτσι τα γκολ του Ολυμπιακού.

Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης (δημιούργησε δυο ευκαιρίες με τους Μάνταλο και Λιβάια) όμως ο Ολυμπιακός με τον αέρα του...πρωτάθλημα και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του σφράγισε τον θρίαμβο του με ένα ακόμη γκολ στο 73΄. Σκόρερ του 3-0 ήταν ο Καμαρά που εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απόκρουση του Οικονόμου στο σουτ του Βαλμπουενά πλασάροντας εύστοχα στην εστία του Τσιντώτα.

Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες των ερυθρολεύκων πανηγύρισαν την επιτυχία τους και ταυτόχρονα δόθηκε το σύνθημα για να ξεκινήσει η προγραμματισμένη φιέστα τίτλου. Εκατοντάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν συγκεντρωθεί έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης», προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση σε προτζέκτορα δημιουργώντας εορταστικό κλίμα με συνθήματα και τραγούδια.

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα μεταφερθούν στο Πασαλιμάνι όπου αργότερα πρόκειται να μεταβεί η αποστολή του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε πως Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, προσεχώς και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Γκασπάρ, Μπα(74΄ Παπαδόπουλος), Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά(74΄Τοροσίδης), Φορτούνης(88΄ Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς(62΄ Μασούρας), Ελ Αραμπί (62΄Μπουχαλάκης).

ΑΕΚ: Τσιντώτα, Παουλίνιο, Οικονόμου, Σβάρνα, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι, Βέρντε(61΄Λιβάια), Μάνταλος(86΄ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης, Αραούχο(61΄Ολιβέιρα).

ΟλυμπιακόςΑΕΚποδόσφαιροSuperLeague1